Proč je nejlepší sledovat filmové »dojáky« s kamarádkou?

Muži často trpí, když musejí sledovat dojemné filmy se svou partnerkou. A není divu. Nedokážou totiž se svým protějškem sdílet emoce. Nespokojení jsou tak nakonec nejen muži, ale také nepochopené slzy ronící ženy. Jenže podle velšských psychologů by ženy měly sledovat dojáky jen s kamarádkami. Ty je totiž dokážou pochopit a emoce s nimi sdílet. Právě sdílení pocitů při sledování dojemného filmu ženám výrazně zvedá náladu.

Když sledují ženy veselý film společně, jsou mnohem veselejší a víc si ho vychutnají, než když ho sledují samy. A když sledují smutný a dojemný snímek, sdílení emocí je činí méně smutnými a zlepšuje jim náladu.

„Naše výzkumy naznačují, že negativní emocionální reakce při sledování dojemného filmu je mnohem pozitivnější, když je sdílená s kamarádkou. A ve stejnou chvíli pozitivní emocionální reakce při sledování romantické komedie může být mnohem příjemnější, když je sledování opět sdíleno s blízkou kamarádkou,“ tvrdí doktor Job van der Schalk z Cardiffské univerzity.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat