Pozitivní přístup k životu je nejlepší prevencí

Pro zdraví srdce a cév je nezbytný dostatek pohybu a pestrá vyvážená strava. Jenže nic nezmůže tolik jako pozitivní mysl a otevřený přístup k životu. Radost a nadšení pro život jsou tak silnou prevencí i lékem pro onemocnění srdce, takže se stávají součástí léčby a doporučením většiny kardiologů.

Kouření, obezita a stres působí na oběhovou soustavu zhoubně. Lidé, kteří kouří, mají nadváhu a podléhají stresu, jsou nejčastěji těmi, komu chybí veselá a pozitivní mysl. Ale také těmi, kdo jen neochotně staré zvyky opouštějí. Pokud se však člověk dokáže na svět dívat s optimismem a radostně, choroby srdce a cév se mu vyhýbají, i když má nějaké to kilo navíc a občas hřeší.

Kardiologové z University College London studovali zdraví srdce a cév u 369 osob, u nichž také analyzovali psychologický profil a zajímali se především o přístup k životu. Zjistili, že pesimističtí lidé onemocní anginou pectoris a umřou předčasně na choroby srdce dvakrát častěji než ti, kteří se dívají na svět optimisticky.

Náš výzkum dokazuje, že optimističtí lidé také mnohem ochotněji přijímají naše rady, aby jedli zdravě a přestali kouřit. To vše pak zdraví srdce prospívá,“ tvrdí autor výzkumu Andrew Steptoe z University College London.






Celkem 6 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat