Kde roste nejlepší bílý čaj na světě?!

Mezinárodní výstava a soutěž světových producentů čaje v Paříži, tzv. Salon du Thé, zná letošního vítěze. Nejlepší čaj na světě roste ve Skotsku. Prosím? Ano, tak se ptali téměř všichni světoví producenti, kteří do francouzské metropole přijeli. A nejvíce prskali tradiční čajové velmoci – Čína, Indie a Srí Lanka.

Nicméně Zlatou cenu na Salon Du Thé získala firma Wee Tea Plantation na panství Dalreoch ve skotském Amulree za svůj kouřový bílý čaj.

„Tento čaj porazil veškerou konkurenci z Číny, Indie a Srí Lanky a bude dekorován cenou Gran D’Or,“ píše skotský deník The Record.

Věděli jsme, že je ten čaj výjimečně dobrý, ale nečekali jsme, že bude ceněn tak vysoko a že získá tuto cenu,“ uvedl nadšený majitel čajové továrny Tam O’Brann.

A jak je možné, že čajovník roste i ve Skotsku? Tam O’Brann před lety zjistil, že když je keř tohoto druhu kamélie dost starý, dřevo vydrží i poměrně chladné klima Skotska. V létě pak ve velmi vlhkém počasí obrazí a dává šťavnaté lístky. Z nich pak připravují bílý čaj Wee Tea a ten je zřejmě nejlahodnějším na celé planetě.

Bílý čaj je vyráběj jen z vrcholového pupene a dvou nejmladších lístků.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat