Chcete přestat kouřit? Třeba je ten správný čas!

Jste-li vášnivá kuřačka, pak asi dobře víte, že skoncovat se závislostí na nikotinu není vůbec snadné. Ovšem výhody nekouření jsou z hlediska vašeho zdraví více než žádoucí – a i vaše peněženka na tom bude lépe.

Motivace je důležitá, pokud chcete s cigaretami doopravdy skončit. Může to být dítě v domácnosti, těhotná manželka, neustálé pokašlávání nebo problémy se srdcem. Anebo si už jen nechcete připadat jako starý popelník. Bez ohledu na to, proč jste se rozhodli přestat, budete potřebovat pomoc a motivaci.

Pomoc rodiny je důležitá

Někteří kuřáci si stanoví datum, od kdy přestanou docela, zatímco jiní snižují spotřebu cigaret postupně. Ukazuje se, že ti první jsou méně úspěšní a brzy se ke kouření vracejí. Oznamte svým blízkým, že přestáváte kouřit – je jednodušší přestat, pokud máte rodinu a přátele na „palubě“. Řekněte jim, co děláte, a případně požádejte o pomoc a podporu, může to být prospěšné ve chvílích, kdy pocítíte touhu si zapálit.

Nechoďte tam, kde se kouří

Zbavte se všech kuřáckých atributů, které máte doma nebo tam, kde trávíte čas: vyhoďte popelníky, cigarety a zapalovače. Vyhýbejte se kuřáckým prostorám i lidem, kteří kouří. To může být velmi těžké, zvláště pokud jsou to vaši přátelé. Samozřejmě je neignorujte, ale měli byste na to být připraveni. Nechoďte v době odvykání do hospod a barů, nepijte alkohol (pokud vás sváděl ke kouření).


Váš osobní horoskop na rok 2011! Profesionální astroložka Anna!

Cvičte, jezte zdravě a připravte se na abstinenční příznaky

S odvykáním může přijít bolest hlavy, nevolnost či podrážděnost. Hlavním důvodem je nikotin, který je silná droga a způsobuje fyzické a psychické problémy. Jakmile ale přestanete, vězte, že za pár týdnů i tyto abstinenční příznaky zmizí. Zapište si důvody, proč přestáváte kouřit, snažte se jíst zdravě (mnoho lidí začne přibírat na váze, a to proto, že nikotin urychluje metabolismus a snižuje chuť k jídlu), vyvarujte se sladkých a tučných jídel a přidejte cvičení. Uvidíte, že budete vypadat a cítit se lépe, jakmile přestanete s cigaretami. A nezapomeňte na odměnu, kterou si dopřejete, když vytrváte.

Zdroj: www.odvykani-koureni.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

196 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat