Kromě jablek nevystavujte na lince žádné jídlo, zhubnete

Vystavujete na lince některé potraviny, aby kuchyně působila útulněji? Pak máte jistě nadváhu ve srovnání s těmi, kdo mají linku vždy zcela prázdnou a čistou. Podle amerických vědců je dobré v kuchyni vystavovat maximálně jablka. Po nich se totiž nepřibírá, ani když jich člověk sní hromadu. Ale jiné druhy potravin – třeba snídaňové cereálie – provokují chuť k jídlu, člověk jí častěji a tloustne.

Podle výzkumu z Cornellovy univerzity ve státě New York lidé, kteří mají na lince krabice se snídaňovými cereáliemi, mají v průměru téměř o devět kilo víc než ti, kdo mají linku zcela čistou a v kuchyni nic nevystavují. Nejhorší je vůbec vystavování slazených limonád, tyto osoby mají v průměru o dvanáct kilo více než ti, kdo limonády ukrývají uvnitř lednice či skříněk.

„Nicméně když vystavuje člověk v kuchyni mísu s jablky či jiným ovocem, váží v průměru o šest kilogramů méně,“ tvrdí profesor Brian Wansink z Cornellovy univerzity.

Pokud tak člověk chce být hubený, měl by se chovat jako hubení lidé. „Pokud hubení lidé mají čistou linii také v kuchyni a holé všechny plochy krom mísy s ovocem, neublíží vám, když uděláte to samé,“ tvrdí profesor Wansink.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:56
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat