6 důvodů, kvůli kterým doma tloustneme

I když si to neuvědomujeme, tak na nás doma číhá spousta nástrah v podobě tučných kalorií. Někdy dokonce způsobí to, že se nevejdeme do svých oblíbených kalhot. Tak čtěte pozorně, které nástrahy číhájí u vás doma!

Pro celou rodinu

Pokud vaše skříňky či spíž doslova přetékají potravinami, sladkostmi a čipsy, jen těžko se dá odolat. Vždyť přeci když jdete kolem balíčku otevřených bonbónů nebo arašídů, jednoduše si dopřejete. "Pouze jeden," zní otřepaná výmluva, kterou většinou klameme jen sami sebe.

Zaměřte se na pravidelnou očistu kuchyně od přebytečných lákadel, která vás nenechají v klidu se dívat na oblíbený seriál, aniž byste si alespoň jednou za čas něco nedopřáli.

Ovoce z dohledu

Máte ovoce dobře ukryté v chladničce. Tento příklad říká přesný opak toho, o čem je bod 1. Například taková jablíčka nemusí být v chladu a právě naopak, pokud je nemáte vystavena na očích, nedáte si je, ale sníte něco jiného.

Vyzkoušejte si jablka nebo jiné ovoce, které nemusí být v chladničce, vystavit do obýváku na stůl nebo je nechte jenom položené v kuchyni a uvidíte, že hlad budete zahánět zdravějšími variantami.

Zatažené závěsy

Zvykli jste si na to, že například o víkendu si necháváte zatažené závěsy a stažené žaluzie? Chcete déle odpočívat a relaxovat po celém týdnu, což je pochopitelné. Nicméně tmavá domácnost zvyšuje chuť na nezdravá jídla. Přirozené sluneční paprsky, ale i umělé světlo napomáhá organismu kromě probouzení i s choutkami, které tmavé prostředí pouze podporuje, a spíše při něm dostanete chuť na hamburger.

Vše před očima

Jste zastáncem společných obědů a večeří u jednoho stolu? Na tom není nic špatného, ale příště vyzkoušejte to, že ke stolu přinesete již naložené talíře. Takto zbylé jídlo zůstane v kuchyni a snížíte pravděpodobnost, že si dopřejete druhou porci jako tehdy, kdybyste měli všechno krásně před sebou v plných hrncích.

Hodně oranžové

Může to znít neuvěřitelně, ale pokud se ve vašem bytě soustředí příliš mnoho oranžové barvy, máte větší chuť k jídlu. Takto totiž tato barva funguje na člověka. Pokud tedy máte například oranžovou kuchyň či obývací pokoj, nedivte se, že nikdy nemáte dost.

Vyzkoušejte například neutrální bílé barvy nebo modrou a zelenou. Tyto barvy právě výrazně snižují chuť přecpávat se během běžných dnů.

Hluboké talíře

Vaše talíře a misky jsou neuvěřitelně hluboké a velké. Příliš prostorný talíř vás nutí nabírat si více, než byste si dopřáli jindy. Volte raději menší a mělčí nádoby, do kterých se vejde méně jídla. Pokud budete ještě pociťovat hlad, přidáte si maličkou porci. Nemusíte si hned na začátku dopřát porci jako pro dřevorubce, to má jediný následek - nežádoucí kila navíc!






Celkem 9 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

406 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:46
88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat