Hubnete i v noci?

Vědci z Iowy prokázali, že osoby mající zdravou a vyváženou střevní mikroflóru pálí kalorie i v noci během spánku. Jakmile se skladba střevních bakterií změní vlivem nezdravé stravy, člověk začne přibírat. Mikroflóru mohou měnit také některé léky. A právě proto je u nich často uváděno jako negativní vedlejší účinek přibývání na váze.

Vědci z Iowy zjistili, že lék na psychotické poruchy risperidon, který způsobuje obezitu jako vedlejší účinek, mění negativně skladbu střevních bakterií. A právě tato změna je důvodem, proč se po léku začne tělo obalovat tukem. Tento objev by mohl pomoci milionům lidí při hubnutí. Jenže je opět čeká změna životního stylu. Zdravou mikroflóru je třeba udržovat pravidelným pohybem a vyváženou stravou bohatou na zeleninu a ovoce a chudou na maso a potravinářské výrobky.

„Náš výzkum vede k závěru, že jsou to zřejmě bakterie ve střevech, které jsou zodpovědné za kalorie, které spálíme, když spíme,“ tvrdí doktor John Kirby z University of Iowa.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat