Mléko pomáhá hubnout, nikoli ale odstředěné!

Odstředěné a nízkotučné mléčné výrobky byly svého času hitem dietologů. Doporučovali je jako náhradu za plnotučné varianty lidem, kteří chtěli zhubnout. Jenže odstředěné mléko a nízkotučné mléčné výrobky naopak k obezitě přispívají. Plnotučné mléko a z něj vyrobené potraviny pomáhají hubnout a také chrání před diabetem typu 2.

Riziko diabetu při konzumaci plnotučného mléka a plnotučných mléčných výrobků je o šestačtyřicet procent nižší než při konzumaci odstředěného mléka a nízkotučných mléčných výrobků.

„Tato studie poskytuje nové důkazy, že konzumace tuků z mléčných výrobků snižuje riziko diabetu typu 2,“ píší autoři. Na výzkumu spolupracovali odborníci z Tufts University, Harvardovy univerzity, Lundské univerzity a Institutu Karolinska.

Krom sníženého rizika diabetu typu 2 prokázali, že konzumace plnotučných mléčných výrobků přispívá k hubnutí, zatímco konzumace nízkotučných naopak šanci na zhubnutí zhoršuje.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:15
142 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat