Medvěd, lev, delfín, nebo vlk? Jak spíte vy?

Americký klinický psycholog Michael J. Breus se specializuje na spánek a jeho poruchy. Ve své nejnovější publikaci nás lidi dělí podle spánku na 4 skupiny. A každou z nich reprezentuje jedno zvíře!

Tak schválně – jste podobný spáč jako medvěd, vlk, lev, nebo delfín?

1. Delfíni

Být delfínem není z hlediska spánku žádná výhra. Tahle zvířata totiž spí vždy jen na půl mozku, tedy vlastně nikdy doopravdy nespí. Podobně jako lidé s poruchami spánku, kteří spí velmi lehce, často se budí, pořád jsou ve střehu, nedokáží se ani ve spánku oprostit od stresu a starostí…

2. Lvi

Lvi nejčastěji loví ráno, a tak jsou po ránu velmi aktivní. To platí i pro lidi, které psycholog do této skupiny zařadil. Vyspávání během dopoledne pro ně není, ale zase nevydrží být vzhůru dlouho do noci. Většinou usnou velmi tvrdě.

3. Medvědi

Jsou spáči od přírody a loví, kdykoli je napadne. S nějakým rozvrhem si nedělají žádné extra starosti. A podobně i lidé patřící spánkem k této skupině zvířat. Usnou, kdekoli a kdykoli chtějí, spí tvrdě a budí se většinou dobře naladění a odpočatí.

4. Vlci

Jsou to noční zvířata. Lidé-vlci nepotřebují být v deset večer v posteli, jsou aktivní ve velmi pozdních hodinách a nemají problém vystačit si s několika hodinami spánku (i když jejich zdraví to rozhodně neprospívá). Ráno nejsou právě nejlepšími společníky, nejraději by vyspávali do oběda.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat