Chcete opravdu žít dlouho? Zahoďte cigaretu!

Kouření cigaret, ať už aktivní, nebo pasivní, škodí všem. Ženám však přece jen o něco více než mužům. Je nejvyšší čas s tím přestat.

Využijte všechny možnosti

Jedna z pěti dospělých žen v USA stále kouří, přestože každý rok zemře jen v této zemi téměř půl milionu mužů a žen předčasně v důsledku kouření – a to buď přímo, nebo nepřímo. U dalších 8,6 milionu lidí se rozvinou v důsledku kouření závažná onemocnění, kterým by se dalo předejít, kdyby se kuřáci vzdali cigaret. Odborníci z ACOG vyzývají všechny kuřáky, aby se opravdu snažili se svou závislostí skoncovat. Kouření ovlivňuje negativně nejen plíce, ale doslova každý orgán v těle. Podle odborníků z American College porodníků a gynekologů (ACOG) si ženy kuřačky touto závislostí dokonce zkracují svůj život až o 14,5 roku!

Zachraňte si zdraví i život

Ve srovnání se ženami, které cigaretám neholdují, mají kuřačky mnohem vyšší riziko vzniku rakoviny plic, rakoviny ústní dutiny, rakoviny prsu, hrtanu, jícnu, slinivky, ledvin, močového měchýře, dělohy a děložního čípku. Ženy kuřačky mají též dvojnásobnou šanci, že budou trpět ischemickou srdeční chorobou v porovnání s nekuřačkami. A pravděpodobnost vzniku CHOPN (chronická obstrukční plicní nemoc) je dokonce desetkrát vyšší!

S cigaretou, ale bez zubů

Následkem kouření si můžete přivodit i další choroby, jako je bronchitida, šedý zákal, onemocnění dásní, osteoporóza, časná menopauza, předčasné stárnutí pokožky či ztráta zubů.

Naděje pro ty, které přestanou

Myslíte, že kouříte už příliš dlouho a že přestat nemá cenu? Ale ano – už krátce poté, co žena uhasí poslední cigaretu, se sníží její tepová frekvence a krevní tlak klesne na zdravější úroveň, zlepší se dýchání, čich i chuť. Během prvního roku odvykání se snižuje riziko vzniku srdečních obtíží o 50 %, stejně tak riziko vzniku některých druhů rakoviny.

Zdroj: www.odvykani-koureni.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat