5 skvělých letních jídel pro štíhlou postavu

Udržet si postavu, kterou jste vytrénovala na jaře do plavek, by neměl být v létě velký problém. V tomto ročním období má totiž sezonu spousta pokrmů přátelských ke štíhlé linii. Přinášíme vám 5 z nich.

1.    Kukuřice

Kukuřice je bohatá na vlákninu a škrob, takže nás zasytí, a ještě prospívá zažívání (a tím pádem i imunitnímu systému). Navíc není příliš kalorická. Skvěle chutná grilovaná – při takovéto úpravě navíc nepotřebujete skoro žádná ochucovadla, takže kalorie nepřibývají.

2.    Vlašské ořechy

Zásobárna vlákniny a celé řady zdraví (především srdci) prospěšných mastných kyselin. Ačkoli jsou poměrně kalorické, dokážou nás zasytit už po několika kouscích, takže jich nesníme tolik jako třeba vysoce energetických, a ještě k tomu nezdravých chipsů. Denně si oříšků můžeme dopřát asi hrstku (a naší postavě to neublíží), skvěle se hodí i jako zpestření salátů.

3.    Ananas

Ananasy se k nám sice dovážejí po celý rok, ale právě v létě jsou nejlepší. Obsahují vlákninu a množství vitaminů a minerálů. A co víc, působí blahodárně na zažívání, takže vám nebude v plavkách hrozit nafouklé bříško.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nejčastější výmluvy aneb Proč nehubneme

4.    Broskve

Ovoce bohaté na vlákninu, vitaminy a minerály, které rovněž působí diureticky a lehce projímavě. Navíc obsahuje poměrně velké množství beta karotenu, který pomáhá udržovat pokožku svěží a pevnou. Pokud se vám nechce broskev jen tak okusovat, zkuste si vyrobit osvěžující mraženou dřeň.

5.    Hamburgery

Ano, čtete správně. Ale rozhodně nemáme na mysli hamburgery koupené v některém fast foodu! Skvělý a hlavně nijak extra kalorický hamburger si totiž musíte vyrobit sami – z libového hovězího, které umelete (hotové směsi nabízené v obchodech bývají příliš tučné) a pak pěkně ugrilujete. Vynecháte housku (tu můžete nahradit salátovou přílohou), místo kečupu naservírujete rajčata a máte pochoutku, která je plná chuti!
TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte, a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat