Probiotika. Proč je tělu dodávat?

Probiotika neboli přátelské bakterie žijící například v kysaných mléčných výrobcích prospívají podle odborníků našemu zažívání. Ovšem to zdaleka není všechno! Proč byste si měli dopřávat kvalitní jogurty a acidofilní mléka každý den?

Pro tělo v kondici

Posilují imunitu


Jak tělu dodat probiotika? Třeba ve Smetanovém jogurtu z Valašska!

Je prokázáno, že lidé, kteří buď užívají probiotika jako doplňky stravy, nebo konzumují potraviny, které tyto hodné bakterie obsahují, trpí až o 40 % méně častěji nachlazením či virózami. A to už rozhodně není náhoda!

Snižují cholesterol

V nedávné studii vědci zjistili, že u lidí s vysokou hladinou LDL (tedy škodlivého) cholesterolu, kteří pravidelně konzumují probiotika, dochází ke snížení této hladiny, a to až o 11 procent. Pokud vás tedy lékař varoval, že byste si měli dát pozor na svůj cholesterol, vydejte se do obchodu pro jogurty a spol.

Podporují zdravé zuby a dásně

Naše ústa jsou plná bakterií, a i když ne všechny škodí, spousta z nich přispívá k tvorbě zubního kazu či nemocím dásní. V několika studií bylo prokázáno, že konzumace jogurtů, respektive probiotických kultur, které obsahují, snížila v ústech počet škodlivých bakterií.

Není jogurt jako jogurt

Jedním ze způsobů, jak tělu probiotika dodat, jsou kysané mléčné výrobky, například jogurty nebo acidofilní mléka. Právě tyto produkty, konkrétně Smetanový jogurt z Valašska s jahodovou příchutí a Acidofilní mléko vanilkové s lněnými semínky a cereáliemi z mlékárny Valašské Meziříčí mohly ochutnat i naše testerky. Jak byly spokojené?


Smetanový jogurt z Valaššska s jahodami u našich testerek rozhodně zabodoval!

„Mléka s jemnou příchutí vanilky nám doma moc chutnala, určitě budeme nakupovat. Smetanové ovocné jogurty neměly chybu. V jogurtu byly kousky ovoce. Byly svěží, chutnaly obzvláště dobře vychlazené. Stanou se součástí našeho jídelníčku,“ pochvalovala si testerka Mirandela.

„Nedělní ráno a výborné acidofilní mléko z Valaška do bříška. Je jemné, osvěžující, zajímavá chuť, kde se skloubí vanilka, cítím i trochu citronu a cereálie. Velmi mile mě překvapilo. Jogurty jsme už také ochutnali, nemají chybu,“ přidala se testerka Pistalinda.

„Jogurty mají fantastickou jahodovou smetanovou příchuť, líbí se mi hutnost, že je zde opravdu cítit smetana, žádné náhražky jako jinde, chuťově vynikající. Jogurt zasytí, stejně tak acodifilní mléka. U mlék se mi líbí i tato příchuť s cereáliemi a lněnými semínky. Je to zase něco jiného, než běžně kupujeme. A navíc cereálie a lněná semínka v rámci zdravé výživy... paráda. Mléko taktéž zasytí, jako svačina bohatě stačí. Takže za mě spokojenost, jogurty a mléka doporučuji. Já osobně u nich zůstanu, už proto, že jsou české, kvalitní a velmi chutné,“ napsala testerka Vera1.


Také vanilkové Acidofilní mléko s lněnými semínky a cereáliemi z Valašského Meziříčí si naše testerky nemohly vynachválit!

„Jogurt je vážně smetanový a strašně dobrý. Přítel normálně jogurty nejí, ale když jsem mu dala ochutnat tento, tak říkal, že chutná výborně, tak jako kdysi, když byl malý a jogurt byl ještě jogurtem. Vážně je chuťově i konzistencí výborný. To stejné musím říct o acidofilním mléku. Nikdy předtím jsem nezkoušela, měla jsem z toho strach, a teď když jsem se odhodlala, tak jsem zjistila, že je to vlastně jako jogurt, a lepší než kefírové mléko. Opravdu můžu vřele doporučit, tyto produkty chutnají fakt moc dobře,“ zhodnotila testerka Kirr.

Hodnocení ostatních testerek si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat