Časté převracení se v posteli může nasvědčovat nemocnému srdci

Lidé, kteří sebou v noci výrazně šijí a otáčejí se několikrát za noc, by se měli mít na pozoru a nechat si zkontrolovat srdce. Podle všeho totiž jejich oběhová soustava není v pořádku. Podle japonských kardiologů totiž lidé, kteří se v noci často ošívají a budí, trpí výrazně častěji infarktem.

A riziko je u nich až o devětadevadesát procent vyšší. Ze sledování třinácti tisíc osob také vyplývá, že dotyční rovněž dvakrát častěji trpí vážnou anginou pectoris.

Riziko infarktu a anginy se zvyšuje také u lidí, kteří nejsou schopni usnout a trvá jim to vždy déle než půl hodiny. Nebezpečné pro zdraví srdce a cév je také krátké spaní v délce méně než šest hodin.

„Nedostatečný spánek u pacientů s ischemickou chorobou srdeční může být charakterizován kratším spánkem a krátkými momenty probouzení se,“ uvedl doktor Nobuo Sasaki z Hirošimské univerzity.

Vitaminová pomoc

Možná jste poněkud skeptičtí k tvrzení, že obyčejný vitamin dokáže pomoci nemocnému srdci. Vždyť podobných a „zaručených“ informací za poslední roky kolovaly spousty… Přesto je to v tomto případě trochu jiné. Na světlo se dostaly důkazy, které přesvědčí i ty nejzapřisáhlejší odpůrce lékařských výzkumů.

Výsledky studie z anglické Leeds Teaching Hospitals jsou velkým překvapením. Výzkumníci prováděli unikátní pokus na vzorku 163 pacientů se srdečními problémy, jejichž průměrný věk byl 70 let. Všichni respondenti měli nízkou přirozenou hladinu „déčka“, což byla také podmínka účasti. Polovině jedinců odborníci nasadili speciální kúru v podobě potravinových doplňků obsahující vitamin D. Poté provedli podrobné testy, které si důkladně posvítily na srdeční záležitosti seniorů. Jaké výsledky to přineslo?

U pacientů, kterým byla podávaná denní dávka 100 mikrogramů vitaminu D, vypozorovali vědci výrazné zlepšení srdeční aktivity a zmírnění jejich obtíží. Samozřejmě na rozdíl od těch, kteří byli o tento „lék“ ochuzeni. Na základě svého průzkumu jsou si tedy odborníci jistí, že při potížích se srdcem hraje tento vitamin důležitou roli a může v otázce léčby hodně „zamíchat“ kartami.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat