Nové, dietnější avokádo. Prý dokáže změnšit obvod pasu

Je neuvěřitelně výživné a obsahuje víc draslíku než banány. Co je to? Jasně, že avokádo! Můžete si ho dopřát i při hubnutí? A co všechno vám může přinést nový, „vytuněný“ model tohoto ovoce? Prý štíhlejší pas!

Avokádo patří mezi tak zvané zdravé tuky. (Díky vyššímu podílu mastných kyselin má avokádo v porovnání s jinými druhy ovoce více kalorií. Konkrétně se uvádí 220–230 kcal na 100 gramů) Právě kvůli těmto hodnotám se mnozí v redukčním režimu avokáda bojí, i když v podstatě neoprávněně.

Mnoho povyku pro nic

Zdravé tuky tělo tak jako tak potřebuje, a avokádo si navíc svůj pomyslný tučný handicap dokáže vyrovnat látkami ovlivňujícími rychlost metabolismu. Podle některých vědeckých zjištění mastné kyseliny obsažené v tomto plodu prý dokonce dokážou podíl tělesného tuku snižovat. Věřit tomu můžete i nemusíte.

Pokud v tomto případě patříte spíš do druhé skupiny, možná uvítáte nápad španělské potravinářské společnosti Isla Bonita, která si celou tu věc okolo avokáda a tuků vzala na starosti. Vyvinula totiž dietní avokádo, které se oproti klasickému kusu může pochlubit sníženým procentem tuků. Konkrétně je to v porovnání s originálem minus 30 procent. Toto speciální avokádo údajně má šťavnatější a lehčí buničinu, která se prý ideálně hodí zvlášť pro studené polévky.

Dodávky živin téměř na počkání

Zmíněná společnost zároveň tvrdí, že její avokádo oxiduje pomaleji a že díky němu v žaludku vydrží pocit sytosti o něco déle než normálně. K dispozici je toto avokádo po celý rok, ale zatím pouze ve Španělsku. Než si zarezervujete letenku do Madridu, měli byste vědět, že avokádový tuk není takové zlo, jak se o něm říká.

„Mononenasycené mastné kyseliny a polynenasycené mastné kyseliny přítomné v avokádu pomáhají podporovat zdravý profil lipidů v krvi,“ říká pro magazín Woman’s Health brooklynská výživová poradkyně Maya Feller s tím, že lidé, kteří konzumují avokádo jako součást vyvážené zdravé výživy, mají menší obvod pasu a bývají úspěšnější, co se udržování optimální hmotnosti týče.

Zatím to tedy vypadá tak, že si Španělé mohou své avokádo nechat, protože když budete mít pod kontrolou konzumaci toho klasického, nic vám nehrozí. Tedy aspoň v souvislosti s jeho konzumací. Britští plastičtí chirurgové totiž varují, že přibývá lidí, kteří se vážně pořežou při pokusu oloupat slupku nebo vyříznout pecku z dužiny. Už se vám to taky stalo?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat