Šetřete nervy. Naučte se relaxovat i v předsvátečním shonu

Také při pohledu na kalendář, který nemilosrdně ukazuje krátící se dobu zbývající do Vánoc, namísto radostného vzrušení pociťujete spíše paniku? Pak je jasné, že vás stres ovládá víc, než je zdrávo. Naučte se od něj úspěšně odpoutat, jak jen to jde. Jinak hrozí, že si svátky ani pořádně neužijete.

Stres je často příčinou řady zdravotních obtíží, a proto je nutné naučit se od něj distancovat a zvládat ho. Jak? Nejlépe účinnou relaxací. Nebojte, není to nic těžkého!

Mysl versus tělo

Není třeba si nic nalhávat – rada „vyžeňte z hlavy všechny starosti“ je sice pěkná v teorii, ale pokud stále nemáte dárky pro polovinu rodiny, váš byt připomíná chaos a právě jste se pohádali s partnerem/partnerkou, k čím rodičům pojedete na Boží hod, těžko přestanete na všechny problémy jen tak myslet. Mozek zkrátka nepracuje na povel. A tak začněte tím, že uvolníte tělo. Pěkně si pohodlně lehněte nebo sedněte, zavřete oči a soustřeďte se na každičký sval v těle. Pěkně od prstů na noze až k těm na vrcholku hlavy. Snažte se každý maximálně uvolnit.

Samota v davu

Říkáte si, kde vzít v tom shonu čas na nějaký relax? Využijte každou možnou chvíli! Třeba když jedete autobusem apod. z práce – pěkně si pusťte do sluchátek oblíbenou hudbu, začtěte se do knížky nebo zkuste meditovat (prostě myslete na něco hezkého). I když tak strávíte jen 20 minut, je to 20 minut, kterými jste pomohli své mysli a tělu.

Digitální oddych

Zkuste zavést pravidlo, že po příchodu domů už se ani jednou nepodíváte na svůj pracovní mail, nezkontrolujete sociální sítě a nebudete s nikým hodiny chatovat. Prostě si nařiďte takový malý digitální detox. Je totiž prokázáno, že nadměrné užívání mobilních telefonů může stres jen podporovat. A to nyní vážně nepotřebujete.

Kupte plánovač

Zdá se vám, že nestíháte, že se na vás valí termíny, že jste zas něco prošvihli… Pak je nejvyšší čas nadělit si ještě před Vánoci malý dárek v podobě plánovače. Zkrátka a dobře si všechno poctivě zapisujte a splněné úkoly odškrtávejte (je to ostatně skvělé zadostiučinění). Pak už nebudete mít pocit, že nevíte, kde vám hlava stojí. Svůj čas budete mít pod kontrolou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat