Potraviny, které vám pomohou s pitným režimem

Všichni víme, že dodržovat pitný režim znamená dodat svému tělu v průměru dva litry tekutin denně. Ovšem nejen s pomocí nápojů můžeme svého cíle dosáhnout. Které potraviny zajistí naše u tělu hydrataci a jsou skvělým doplňkem klasického pitného režimu?

Nezapomeňte následující dobroty zařazovat pravidelně na svůj jídelníček!

Okurky

Možná byste to od této skromné a často přehlížené zeleniny nečekali, ale její objem je z 95 % tvořen vodou. A kromě té dodá vašemu organismu také vlákninu a řadu vitaminů, včetně poměrně vzácného a důležitého vitaminu K.

Řapíkatý celer

Ostatně podobně je na tom i řapíkatý celer, který i přes svou křupavou konzistenci tak obsahuje 95 % vody. Kromě toho vaše tělo spolehlivě zasytí, takže nejen pokud si hlídáte váhu (či se chcete zbavit přebytečných kilogramů), představuje například s jogurtovo-bylinkovým dipem ideální svačinku.

Papriky

Zelená, žlutá, červená, oranžová, špičatá nebo pěkně „bachratá“, papriky jsou skvělým zdrojem vody – však je jejich objem tvořen vodou z 92 %. A co víc – tahle zelenina je plná antioxidantů a v obsahu vitaminu C nechává za sebou i nejedno ovoce.

Špenát

Samozřejmě mluvíme o špenátu čerstvém, nikoli mraženém. Přidejte si hrst listů této zeleniny do salátu! Špenát je tvořen vodou z 91 % a navíc je plný antioxidantů a důležitých minerálů, včetně železa (i když je ho možná, než se myslelo dříve, pořád je jeho množství nezanedbatelné).

Ředkvičky

Ředkvičky a ředkve jsou také plné vody – v závislosti na druhu jí obsahují okolo 95 %. A kromě toho v nich najdete vitaminy, minerály a antioxidanty, jež vaše tělo posílí. Vláknina pak podpoří trávení a také pocit sytosti.

Rajčata

Jsou vyzdvihována odborníky díky svému vysokému obsahu důležitých živin, včetně vitaminu C nebo K, ale také biotinu, a spoustě antioxidantů v čele s lykopenem, který podle řady studií může hrát důležitou roli v prevenci závažných onemocnění. A navíc jsou z 94 % tvořena vodou!

Grapefruit

Obsahuje okolo 90 % vody. A také spoustu vitaminu A, C nebo vitaminů skupiny B. Kromě toho dokáže pořádně nastartovat metabolismus, což je rozhodně dobrá zpráva pro všechny dietáře a dietářky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat