Návyky, které vám zbytečně poškozují imunitu

Hygienici varují, že únor není jen symbolem svátku svatého Valentýna, ale i počátek chřipkové epidemie. Jak se bránit? Nedělejte tyhle věci, které poškozují vaši imunitu!

Vaše tělo je neustále napadáno bakteriemi a viry, jenže díky imunitnímu systému nemusíte pokaždé skončit s neschopenkou. Stačí posilovat imunitní systém a zbytečně ho neoslabovat svými špatnými návyky. Jakými? Vyhýbejte se těmto činnostem!

Kouření

Je všeobecně známé, že kouření je špatné zvlášť pro plíce. Málokdo však ví, že také může oslabit imunitu člověka. Lékaři říkají, že tisíce toxických chemikálií, které do vašeho těla pošle cigaretová tyčinka, při opakovaném „bafání“ naruší fungování imunitních buněk nebo změní jejich počet. To je důvod, proč jsou plíce kuřáka vždy v nebezpečí.

Příliš mnoho alkoholu

Stejně jako kouření, i nadměrný příjem alkoholu může snížit populaci imunitních buněk těla. Pokud chcete, aby váš imunitní systém byl v super stavu, není třeba se hned hlásit k abstinentům. Stačí nepřekračovat doporučenou denní dávku – jeden nápoj denně, pokud jste žena. Muži mají dovolené nápoje dva.

Nedostatek spánku

Dokonce i váš imunní systém potřebuje čas od času přestávku na to, aby zůstával optimálně funkční. To znamená, že špatnými nočními návyky narušujete jeho chod. Organismus a obranyschopnost ke svému provozu potřebuje dostatek odpočinku a dobrého spánku. Tři, čtyři hodiny spánku denně nikoho nespasí…

Stres

Stres, stres a zase jenom stres. Slovo, které se v moderním světě skloňuje ve všech pádech. To je proto, že jedním ze špatných účinků chronického stresu je právě oslabená imunita. Soustřeďte se na některé z meditačních technik a kroťte hladiny stresového hormonu kortizolu!

Nedostatečný pohyb nebo naopak příliš mnoho cvičení

Cvičení je něco, co by se mělo stát pravidelnou součástí lidského života. Je však třeba odhadnout správnou míru. Příliš málo a příliš mnoho cvičení může způsobit chaos ve vašem imunitním systému. Není tedy vhodné neustále „sedět na zadku“, ale ani „dřít“ od rána do večera. Abyste odhadli, jaká míra je ta správná, poraďte se svým kondičním trenérem.

Špatná hygiena

V rámci fungující imunity je také dobré dodržovat osobní hygienu od mytí rukou začínaje po pravidelnou sprchu konče. V opačném případě budete přitahovat víc bakterií a virů, než si jen můžete představit. Pokud chcete zůstat zdraví, buďte zároveň čistí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat