Zase ten ekzém. Jak ulevit pokožce a neškrábat se

Ekzémy zdaleka netrápí jen děti, potýkají se s nimi i mnozí dospělí. Podrážděná pokožka je nejen estetickým problémem, ale především nepříjemnou zdravotní komplikací. Kůže se loupe, je napjatá, pálí a svědí. Jak podpořit její hojení? Důležité je pokožku intenzivně promazávat. Úlevu jí zajistí zklidňující pasta Vitella Ictamo, kterou vyzkoušely i naše testerky. Přečtěte si jejich hodnocení a recenze. Máte stejné zkušenosti?

„Neškrábejte se“. Obvyklé doporučení, které pacienti s ekzémem slyší velmi často. Jenže to se snadněji řekne, hůr udělá! Svědění kůže někdy bývá tak nepříjemné, že málokdo odolá touze zabořit nehty do pokožky a trochu si ulevit – i za cenu toho, že chvilková útěcha celou ekzémovou situaci jenom zhoršuje. Jak odvést myšlenky od nekonečného svědění?


Základem péče o pokožku trpící ekzémem je pravidelné promazávání. Rychlou a účinnou úlevu jí zajistí hojivá pasta Vitella Ictamo.

Závěry jedné studie zaměřené na léčbu atopické dermatitidy ukazují, že škrábání je podmínečná reakce, kterou si jedinec málokdy uvědomuje. Proto se lékaři doporučují zaměřit na časy, ve kterých se „drbete“ nejčastěji, a předejít tomu nějakou činností. Příklad z praxe? Pokud vaše krizové chvilky nastávají při sledování televize, mačkejte u filmu protistresový míček nebo držte pěsti zaťaté. Zkrátka nedovolte prstům zahálet!

Ačkoliv někteří pacienti s ekzémy nosí rukavice jako bezpečnostní opatření proti škrábání, tato metoda s dobrým úmyslem může mít zcela opačný účinek. Více tepla rovná se i větší pravděpodobnost pocení – a to podrážděné pokožce moc nepřidá. Efektivnější řešení? Ostříhání nehtů hodně z gruntu. I když se poškrábete, nenaděláte takovou „paseku“, a nebudete usnadňovat cestu bakteriím napadajícím popraskanou kůži.

Jemná péče o zkoušenou pokožku

Zbavit se ekzému je bohužel stále ještě nemožné. Při troše úsilí se však dá držet do určité míry pod kontrolou. Základem je odstranění alergenů z okolí atopika. Postižená místa je nutné neustále důsledně promazávat, nejlépe mastnými přípravky s obsahem kalcia a vitaminů A a E, které jsou k dostání v lékárnách. Doporučuje se také vyvarovat se používání parfemovaných sprchových gelů a mýdel a zaměřit se na mytí speciálními oleji do koupele či do sprchy. Na postižená ložiska atopického ekzému se skvěle hodí hojivá a zklidňující pasta Vitella Ictamo. Tu ostatně vyzkoušely i naše testerky. Jak byly spokojené?

Pasta mě mile překvapila, velké zlepšení jsem pocítila již po 3 dnech aplikování. Ekzém na rukou po aplikaci tolik nesvědil, zmizelo zarudnutí. Na to, že pasta neobsahuje kortikoidy, hojí opravdu skvěle. Testovala se mnou i má dcera, která trpí akné a i v tomto případě pasta působí hojivě a můžeme ji jen doporučit, napsala testerka verulka81.


Našim testerkám pasta Vitella Ictamo ulevila od nepříjemných projevů ekzému. A to nejen jim, ale také jejich dětem!

Jsem příjemně překvapena. Krém je hutnější a mastnější konzistence, po natření postiženého místa je po chvíli cítit úleva a kůže přestala svědit. Vyzkoušela jsem i na půročním synovi, má suché zarudlé mapy na nožičkách. Zarudnutí už po prvním namazaní zmizelo, ale kůže zůstala suchá (s tím jsem počítala, v účincích píšou, že krém potlačuje nadměrnou tvorbu mazu). Určitě ho budu nasále využívat jako první pomoc, pochvalovala si testerka tesym.

Jestě ten den, kdy pasta dorazila, jsem ji vyzkoušela na synovi. A za 2-3 dny ekzém začal mizet. A mohu říct za sebe, že dlouho bojuji s akné, a zabírá i na to. Takže za mě super a doporučuji. Půjčila jsem ho i kamarádce pro malou a taky chválila. Určitě budu kupovat dál, popsala nadšeně testerka terezakristen.

Konzistence zaručuje, že pasta vydrží déle než běžně přípravky, které mizí jako mávnutím proutku. Pasty stačí opravdu málo, jen na postižená místa. Po namázání mizí zarudnutí, svědění. Pokožka se začne poté sama, zdravě loupat a zbavovat odumřelé kůže. Po pravidelném používání jsem pocítila opravdu rozdíl,“ svěřila se testerka vera.stistko.

Všechna hodnocení si můžete přečíst ZDE.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat