Zapomeňte na diety! Stačí být více společenská a zhubnete

Trápíte se nejrůznějšími dietami a tajně závidíte všem, kteří se ani nemusejí snažit, a přitom jsou jako proutek? Možná je to tím, že na rozdíl od nich nejste dostatečně společenští.

Je totiž prokázáno, že lidé, kteří mají bohaté společenské kontakty a využívají je, tedy často se scházejí s přáteli, chodí na večírky, případně je sami pořádají apod., jsou na tom z hlediska psychického i fyzického zdraví mnohem lépe než uzavření a nespolečenští lidé.

Lék na stres

Kvalitní společenský život totiž snižuje riziko demence, mrtvice, psychických chorob, ale třeba i pravděpodobnost nachlazení a obezity.

Člověk je zkrátka tvor společenský, vyvíjel se a vždy žil v sociálních skupinách, které mu dávají společenskou identitu a jsou nezbytné pro bohatý a naplňující život.

Pokud má člověk dostatek sociálních kontaktů, žije ve větší pohodě, neubíjí jej v takové míře stres jako samotáře. A právě stres přispívá ke vzniku nadváhy a obezity. Takže oprašte adresář se všemi možnými kontakty, které jste za poslední léta nasbírali, a vyrazte vstříc společenskému životu – pokud na vás zrovna někdo nekýchne nějaké ty viry, budete zdravější a také štíhlejší.
TIP Bety: Chcete poradit, jak si udržet štíhlou postavu i v zimě? Zeptejte se zdarma naší osobní trenérky Petry z Holmes Place!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
142 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat