Ulevte svým křečovým žilám. Vsaďte na masáže, kajenský pepř a esenciální oleje

Trápí vás varixy? Skoncujte se sedavým životním stylem a začněte pravidelně sportovat. Zmírnění příznaků nabízí i popíjení speciálního pálivého nápoje a trochu jiná aromaterapie…

Křečové žíly neboli varixy. Máte s nimi co dočinění i vy? Pak vám asi lékař vřele doporučil užívání jistých léků, trpělivost a nošení kompresních punčoch. Nebo také chirurgický zákrok, který váš nevzhledný modrofialový problém může zdárně vyřešit. Zmírnit příznaky křečových žil můžete i s pomocí přírody. Jak?

Buďte aktivní, jak jen můžete

Máte-li křečové žíly, to poslední, co by vám prospívalo, je sedavý způsob života. Naopak aktivní pohyb je báječným způsobem, jak je zmírnit. Sport totiž prokrvuje tkáně, zesiluje svalstvo nohou, odvodňuje oteklé části a zrychluje průtok krve. Za nejvhodnější činnost se pak považuje plavání, pěší turistika, popřípadě jízda na kole.

Zaměřte se na pepř. Ten kajenský

Kajenský pepř je velice populárním kořením, které se používá po celém světě. Prášek žluté až červené barvy je vlastně směsí sušených chilli papriček různých odrůd. Ďábelské ochucovadlo je často spojováno s útlumem alergií nebo nápravou problémového trávení. Rovněž prý zatne tipec bolesti hlavy, urychluje hubnutí a prospívá srdci.

Jenže pozor, účinnost kajenského pepře se vztahuje i na „křečáky“. Je to proto, že koření obsahuje protein fibrin, jež zpevňuje tkáně, které je obklopují. Jak medikament užívat? Rozmíchejte jeho malé množství v šálku vlažné vody a směs popíjejte třikrát denně po dobu dvou měsíců.

Dopřejte si masáž

Velmi účinně působí i masáže nohou ve směru žilní cirkulace, což je od kotníků nahoru. Bohatě stačí, když si na tuto kúru uděláte čas pět až deset minut denně. Brzy by se první změny k lepšímu měly dostavit, vše ale záleží na vaší důslednosti.

Vsaďte na esenciální oleje

I vonné oleje mohou být přínosné pro zlepšení krevního oběhu a zmírnění žilních otoků. Při vnějším použití zároveň bojují proti zánětům, což vůbec není od věci. Vyloženě se nabízí třeba skořice, cypřiš, šalvěj, grapefruit, pomeranč, citron nebo mandarinka. Zřeďte vámi vybraného pomocníka s dalším nosným olejem, třeba mandlovým či kokosovým, a dejte se do „léčby“!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat