Hubnutí začíná v hlavě aneb Neničte si mozek hamburgery

Hubnutí začíná v hlavě. To je známá věc. Ovšem podle všeho v ní začíná i tloustnutí. Nezdravá jídla nám totiž neničí jen postavu, ale i mozek…

Američtí neurologové přišli na skutečnost, že nezdravá, tučná jídla (především ta z fast foodových řetězců) v našem mozku ničí právě ty buňky, jež velkou měrou ovlivňují tělesnou hmotnost a ukládání tukových zásob.

Bez těchto buněk pak člověk o to více tloustne a začíná koloběh, jehož výsledkem je obezita, s níž si již neumí sám bez odborné pomoci poradit. Začne-li člověk často a pravidelně konzumovat nezdravá jídla z rychlého občerstvení, dochází u něho podle vědců k zánětům v hypotalamu, centru mozku, jež je mimo jiné odpovědné i za ukládání tuků.

„Odhalili jsme jasné poškození a následnou ztrátu kriticky důležitých neuronů pro omezování hmotnosti. Právě tato skutečnost, tedy že následkem nezdravého životního stylu, který je tolik oblíben především v Americe, může vysvětlovat, proč je trvalé zhubnutí pro tolik obézních lidí tak složité až nemožné,“ potvrdil jeden z autorů výzkumu dr. Joshua Thaler.
TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte, a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:42
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:14
143 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat