Detoxikace ledvin za pár dní

Máte suché vlasy, potíže s menstruací, tmavé kruhy pod očima, nebo se vám lámou nehty? Často může být problém jinde než v důsledku stresu a únavy, a za vším mohou stát špatně pracující nebo přetížené ledviny.

Spousta lidí si detox představuje jako pár dní o ovoci a zelenině spolu se zvýšeným příjmem tekutin. Někteří z nás jsou schopni odpustit si kávu, alkohol, většina i cukr. Tělu tohle všechno rozhodně prospěje a pozitivní přínos se částečně pozná na postavě i náladě, ale k intenzivnímu detoxu ledvin to nestačí. Pokud chcete brát očistu ledvin opravdu zodpovědně, bude nutné jít hlouběji do systému fungování těla. Pro regeneraci organismu je především potřeba zbavit se nahromaděných toxinů v hlavních čističkách krve, tedy v ledvinách a játrech.

Ledvinami proteče každou minutu více než litr krve, denně tak přefiltrují téměř 1500 litrů. Odstraňují z ní všechny přirozené i nepřirozené nečistoty, a pokud mají fungovat správně, musí být v perfektním stavu. Nikdy není pozdě na jejich detoxikaci a regeneraci.

Pijte jinak, jezte jinak

Ledviny, více než kterýkoli jiný orgán v těle, jsou spojeny s vodou. Skrze ni se k ledvinám nejlépe dostanete. Jednou za rok jim prospěje důkladné propláchnutí intenzivní čajovou kúrou. Je ovšem potřeba vědět, jaké bylinky pro čajové nálevy zvolit. Starým receptem našich babiček je ledvinový čaj z devatera bylin. Ten by měl obsahovat vřesovou nať, květ černého bezu, listy brusinky, průtržník, truskavec, list břízy, přesličku a libečkový kořen. Není to zrovna dobrota, ale s každým douškem zlepšujete prokrvení, stabilizujete minerální prostředí a dopřáváte ledvinám dezinfekci.

V případě, že upřednostňujete jednodruhové čaje, doporučuje se lichořeřišnice větší nebo vojtěška. K dietnímu režimu pak stačí přidat čtyři až pět litrů těchto neslazených bylinných čajů a neperlivé vody denně. Ledviny se začnou okamžitě čistit. Druhým neméně důležitým krokem je změna jídelníčku.

Sedm dní, které působí jako balzám

Na týden si naordinujte lehkou stravu postavenou na ovoci a svěžích zelených salátech s ořechy. Vynechte cukr a potraviny s kyselou podstatou, jako jsou těstoviny, maso a mléčné výrobky. Do svého jídelníčku naopak zahrňte zásadité přírodní suroviny, mezi které patří fazole, mango, rajčata nebo květák. Banány skvěle zaženou hlad, utiší chuť na sladké a obsahují hodně draslíku, který ledvinám prospívá.

Stop soli

Snažte se co nejvíce omezit příjem soli. Optimální denní příjem tohoto zásadního kuchyňského pomocníka jsou tři gramy. Reálná spotřeba v České republice toto číslo často mnohonásobně převyšuje. Statistiky prozrazují, že Češi přijímají až 12 gramů denně! Patříte mezi ně? Pak musíte vědět, že k osvěžení chuti jídla lze místo soli použít třeba bylinky. Za to vám tělo poděkuje!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pizza šneci

(2 hlasů)

Sekaná

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

143 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:39
91 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat