Komentáře k článku

Jankava 16.02.2019

Všechny cigarety škodí zdraví.

Petr 16.02.2019

Obávám se, že tento článek je jen výplod fantazie pisatelky.

16.02.2019

já už mám dvě a kouřit se to fakt nedá *21* tabák a dutinky u toho jsem zůstal ;-)

Jirka 16.02.2019

A ted tu o Karkulce....

Stone 16.02.2019

Keci,keci,keci!!

Zdenek 16.02.2019

Je jasné, že se státu vůbec nelíbí kouření el. cigaret, protože se neplatí daň z tabáku. Pak se objevují takové články, bláboly. Zatím ještě žádná studie nepotvrdila závadnost těchto el. cigaret. No určitě to nebude dobré, ale rozhodně zdravější, než klasická cigareta. Stát se zatím zmohl jen na zákaz reklamy el. cigaret, aby nepřišel o zisk z tabáku. PS: Já jsem nekuřák.

Michael 16.02.2019

Dobrý den. Je mi 50 let a s kouřením jsem začal v 17 letech. Teď v únoru na mé narozeniny jsem přestal úplně kouřit ze dne na den a můžu všem kuřákům jenom doporučit vůbec nekouřit NIC. Pak uvidí jaký je to pocit a štěstí.

kim nowak 16.02.2019

Uveďte přesný zdroj té tzv. studie, jinak tady šíříte poplašnou zprávu!

Viktor Cleaner 16.02.2019

Zdravím.Je to už 5let co jsem přešel z klasických cigaret (cca 20let) na e-cígo.Hned první měsíc jsem zažil něco úžasnýho - nesmrdím, ráno nekašlu a sportem se nezdýchávám. Začal jsem nejvyšším obsahem nikotinu, tuším 43mg/ml. V současnosti jsem na 4mg/ml.S klasickou cigaretou jsem nebyl schopen regulovat množství nikotinu ...prostě dvacka denně někdy i více. Jsem rád že jsem přešel na e-cígo a nemusím vdechovat táborový oheň, přežitek tisíce let starý. Ať si Filípek Morrisů dělá rozbory těch svých nechutně smradlavých iosů a necpe nám nepodložené žvásty a krmící tím nezkušené papouškující rádoby novináře. Viktor Cleaner™ HOWG

David H. 16.02.2019

Chybí vám tady informace o tom. Že zdravotní komplikace zaznamenané v jejich studii způsobuje látka Diacetyl. Která je v náplních v USA povolena. V EU je látka Diacetyl zakázána. Nejprve se řádně informujte fakty,než začnete psát.

Vláďa 17.02.2019

Ne všichni kouří liquidy s obsahem nikotinu se kterým počítá "studie". Možná by se dala ale rozšířit i o srovnání sportujícího zdravě žijícího kuřáka e cigarety a nezdravě žijícího nekuřáka. Pak by třeba vyšlo kouření jako zdraví prospěšné ..:-)

aster 17.02.2019

Chudáci hlodavci - co všechno musí v těch laboratořích vydržet - no nebylo by jim líp, kdyby je sežrala kočka? *4*

jenicek54 17.02.2019

proč se vzdávat něčeho co lidem po tisíciletí chutná

Mohan Ghale 17.02.2019

Tak jako to je celé blbost. elektronka obsahuje: propylenglykol (PG) a vegetable glycerin (VG). Propylenglykol (PG) je organická sloučenina vyráběná z oxidu propylenu. Jde o bezbarvou vodnatou sloučeninu, která se běžně používá v potravinářství, farmacii, v medicíně nebo při výrobě kosmetických přípravků. V uvedených oborech je propylenglykol hojně využíván jako zvlhčovadlo. Vegetable glycerin (VG) je přírodní látka získávaná z kokosového, palmového a sójového oleje (i z některých dalších). Její vlastností viditelnou na první pohled je proto vyšší míra viskozity. Je bezbarvá a má mírně nasládlou chuť. I vegetable glycerin se používá v potravinářství a kosmetice. pak příchuť (možná, možná nejškodlivější) a nikotin (ten je návykový, to víme) K závěru si myslím že ta bába CHCE jen podporovat tabákový průmysl, kouření elektronek a vapolyzérů je až na vklad vždy levnější, a hodně lidí co píšou že jsou škodlivé jen lížou prd..l tabákovému průmyslu.

nea 17.02.2019

Podobný článek tady byl nedávno. Od jiné autorky a i když jsem úplně nesouhlasila s tím co psala, bylo to alespoň trochu normální. Vy tady hrotíte téma a některé vaše články jsou na hranici poplašné zprávy.

aw nea 17.02.2019

mám dojem, že to byla stejná autorka

Pavel 17.02.2019

Jasný lobby tabákových firem ...

Pavel 17.02.2019

zase a opět jenom kecy....

Jiří Lukáš 17.02.2019

E cigaretu už používám 6 let. Jestli je škodlivá nebo né o tom tady psát nebudu, ale jako první výhodu uvedu že je to nesporně daleko levnější varianta a to dost podstatně, za druhé nesmrdí a tedy ji klidně kouřím i doma, s přidáním aromatu v mém případě vanilky dokonce zlehka provoní interiér bytu. Další výhodou je že si třeba třikrát potáhnu a cigaretu schovám do kapsy, což u normální cigarety jaksi nejde, tu musí chudák kuřák vykouřit až k filtru a tím strávit u kouření daleko delší dobu. A na závěr: po šesti letech kouření E-cigarety na sobě necítím ani zlepšení ale ani zhoršení zdravotních obtíží spojené s dýcháním a kapacitou plic. Játra mám v pořádku a proto považuji tento článek pouze za pokus tabákových společností o to aby náhodou nepřišly o své zisky.

aw 17.02.2019

WHO (Světová zdravotnická organizace) doporučuje nahradit klasické cigarety těmi elektronickými. WHO > Pavla Horáková. Poslechněte doporučení WHO a neberte na vědomí demagogii Pavly Horákové. Pavlo Horáková, naplácejte si za ty články o el. cigaretách, co tu píšete. Ono totiž když napíšu A, tak bych měl napsat i B. Zopakujme si: Elektronická cigareta je a bude samozřejmě lepší než klasická a to jak pro uživatele tak i pro okolí. Když budete mít bussines a někdo se Vám do něj začne montovat, tak se Vám to taky líbit nebude a holt někdo má ostrý lokty, když jde o hodně, ale vážně hodně peněz (ehm..Morris..ehm). Uvolňování většího množství formaldehydu je dokázáno, pokud uživatel zahřívá kapalinu s nikotinem (nebo bez - tzv. liquid) na hodně vysoký výkon, plácnu 200W (z hlavy to teď přesně nevím), ale rozhodně to není ´´desetinásobně víc, než se vyskytuje v celé krabičce klasického tabákového výrobku´´. A většina e-kuřáků jede na výkon do cca 50W (až na jebnuté výjimky), kdy je výskyt formaldehydu zanedbatelný (oproti klasickým cigaretám). Klasická cigareta hoří - už to samo o sobě vypovídá, že se jedná o shit. E-cigareta pouze zahřívá kapalinu. Klasická cigareta (kuřák) smrdí. E-cigareta (´vaper´) voní (minimálně teda nesmrdí po kouři). V cigaretovém kouři se nachází tisíce škodlivých látek (mmj. i toluen, methanol, kadmium, nikl, amoniak, radioaktivní polonium), zatímco v aerosolu e-cigarety desítky..... .....a takhle by se dalo pokračovat hodně dlouho.

Ivana 17.02.2019

Asi jsem stará nezdravá kuřácká "konzerva". Co s mým zdravím dělá cigareta, díky několik desítek starým výzkumům a pozorováním, vím. Že je to nezdravé také, ale nemůžu si pomoci. Nechlastám (úplný abstinent), nezahýbám, nekradu, v restauracích také nenadávám... Cigaretu mám i jako rituál,balím si "bagrem". Představa, že dávám do úst něco z plastu, kupuju do toho náplně s "chemií" nebo to dávám do dobíječky... Popř.mi to práskne před obličejem nebo v kapse. A ty "výzkumy" mi zatím taky nesedí. Jde podle mě jen o konkureční boj a zdravotní následky se dle mého dají vysledovat nejdříve za 10-20let užívání. A to už z důchodu nebudu mít peníze ani na jednu variantu ;-).

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat