Kocovinu může mít každý. I ten, kdo vůbec nepije

Napadlo vás někdy, že kocoviny lze dosáhnou i jinak, než nezřízeným pitím na večírku? Tenhle velmi nepříjemný pocit můžete totiž zažívat i tehdy, kdy se vaše tělo bude potýkat s jakýmkoli nedostatkem, ale také ve chvíli, kdy bude mít něčeho příliš.

Kocovina z nevyspání

Pokud se vaše tělo potýká s nedostatkem spánku, mohou se následné pocity projevovat stejně, jako u běžné kocoviny. Potýkáte se s bolestmi hlavy, únavou, křečemi ve svalech a také s neukojitelným hladem a chutí na sladké. Často se přidružují i potíže s rovnováhou, soustředěním a schopností koncentrace. Kdo už jednou kocovinu z nevyspání zažil, jistě potvrdí, že od té poalkoholové se téměř ničím neliší.

Kocovina z jídla

Máte dojem, že nedostatek nebo naopak nadbytek jídla nemůže mít na svědomí něco tak protivného, jako je kocovina? Jste na omylu. Hladoví-li člověk delší dobu, dříve či později se to projeví na celkovém stavu jeho těla. Od nepříjemných bolestí hlavy a žaludku, až po celkové vyčerpání.

Kocovina z jídla může mít ale i opačnou příčinu, a tou je přejídání. Jestliže s přecpete jídlem, které je plné cukrů, tuků nebo kofeinu, na malou chvíli se zvýší hladina cukru v krvi, což vede k rychlému nárůstu energie. Jak rychle ale stoupne, tak rychle i klesne pod únosnou normu a v takovou chvíli se začneme cítit unavení a bolaví.

Kocovina z těhotenství

Některé ženy nemají v těhotenství žádné výraznější potíže. Jiné trápí ranní nevolnosti a pocity, které lze přirovnat ke kocovině. Tyto potíže mívají maminky zejména v prvním trimestru těhotenství, kdy často ještě netuší, že vůbec těhotné jsou. Pokud potíže nedoprovází tolik typické zvracení, nezřídka si neuvědomují, že by mohla ranní kocovina souviset s nově vznikajícím člověkem v jejich břiše.

Pravdou ale zůstává, že potíže spojené s těhotenstvím mohou být skutečně rozmanité a bolest hlavy, svalů, kloubů, žaludku, pálení žáhy nebo pocit suchosti v ústech nejsou žádnou výjimkou. Přicházejí-li ale současně, leckterou maminku po ránu překvapí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat