Využití vitamínů z doplňků stravy

Jste k doplňkům stravy poněkud skeptičtí? A co když vám řekneme, že podporují nejen obranyschopnost, ale i krásu, protože zpomalují tvorbu vrásek a zlepšují kvalitu vlasů?

V lékárnách se to doplňky stravy jenom hemží. Bylo by ale chybou si myslet, že tyto produkty jsou dobré jenom k posílení imunity nebo na hubnutí! Jaké účinky má třeba koenzym Q10 či takový rybí olej? Možná budete příjemně překvapení…

Koenzym Q10. Dávka dobra, kterou potřebujete

Co si vlastně představit pod pojmem koenzym Q10? Z laického pohledu jde o látku podobnou vitaminům, která se vyskytuje ve všech buňkách lidského těla. Mladý organismus je schopný produkovat dostatečné množství sám, ovšem s přirozeným stárnutím samovolná „výroba“ klesá, což vede k jeho nedostatku. A to je předzvěst komplikací. Q10 totiž chrání před destruktivním působením volných radikálů, podporuje hojení a snižuje krvácivost dásní. Zároveň dodává energii, přičemž představuje prevenci artritidy a srdečních onemocnění.

Nepodceňujte rybí olej

Rybí olej byl pro mnohé nechutným nepřítelem bezstarostného dětství. Dnes se ale vyplatí vzít ho na milost, neboť tuk získávaný převážně z lososů, sleďů, makrel, sardinek a ančoviček patří mezi nejbohatší zdroje omega-3 mastných kyselin. Podle amerických vědců z Harvardovy univerzity je nedostatek těchto kyselin jednou z deseti nejčastějších příčin úmrtí. Ano, čtete správně. Olej z ryb také stimuluje kognitivní funkce, a to včetně paměti a koncentrace. Pádným důvodem k jeho konzumaci může být i to, že přispívá k léčbě akné, zpomaluje tvorbu vrásek a zachovává pružnou strukturu pokožky.

Vitamin A nejen pro řidiče

Vitamin A je nezbytný pro ostrý zrak. A právě proto se tak často doporučuje řidičům i lidem, kteří mají vlivem intenzivní práce na počítači unavené oči. Jenže málokdo tuší, že „áčko“ pomáhá i jinak, neboť zvyšuje průtok krve. Souběžně podporuje růst a správný vývoj sliznic i kostí, podílí se na regeneraci tkání a bývá oporou reprodukčního systému. Rovněž zlepšuje kvalitu vlasů i pleti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat