Vyskočte z postele plni energie

Chtěli byste vstávat ráno lépe a den začít mnohem čileji? Pak rozhodně přestaňte dělat následující věci.

Ne nadarmo se říká, že někdo vstal špatnou nohou z postele, když se mu den obzvlášť nedaří. Jak den začneme, má enormní vliv na to, jak celkově bude probíhat, jak se budeme cítit a co zvládneme. Proto se docela vyplatí, věnovat prvním minutám dne zvláštní pozornost.

Telefon hned odložte

Jakkoli uvolňující to může být (a pokud používáte telefon jako budík, je pokušení o to větší) – podívat se ještě rychle na Facebook – je asi nejhorší myslitelný start dne. Zaprvé proto, že ještě před vyskočením z postele budete konfrontováni špatnými zprávami z celého světa, a zadruhé nezůstane jen u krátkého „podívání“. Když už máte telefon v ruce, zkouknete ještě rychle e-maily, kalendář a, a, a …. A najednou jste hned po probuzení ve stresu z toho, co vás čeká, a navíc tím ztrácíte drahocenný čas třeba na klidnou a chutnou snídani.

Ještě pět minut…

Taky se ještě pět minut po zaznění budíku zdřímnete? Pak ale děláte tu nejhorší chybu. Když zamáčknete zvonění budíku a znovu usnete, vychází vaše tělo z toho, že může projet ještě jeden spánkový cyklus. Protože ten ale většinou trvá půl hodiny (tedy méně, než je do dalšího buzení), budíte se potom unavenější, než jste byli předtím a pravděpodobně se z toho nedostanete celý den.

Ranní káva

Mnoho lidí si ráno musí nejdříve dát kávu, aby mohli „udělat další krok.“ Ale právě ráno vyplavuje zdravé tělo hodně hormonu kortizolu, který nás zásobuje energií na začátku dne. Pokud si tedy dáte kávu ještě před půl desátou, snižujete produkci této tělu vlastní látky a po zbytek dne to bez další a další kávy nezvládnete. 

Nepřemlouvejte se

Podle studií má každý člověk na každý den určené určité množství pevné vůle. A když si většinu nebo hodně z ní vypotřebujete už ráno, na zbytek dne vám toho moc nezbyde. Přestaňte tedy svoji sílu vůle pokoušet hned od rána, abyste si hledali výmluvy a způsoby, jak zůstat v posteli déle. Raději si zvykněte na stejné ranní rituály – pak vám ráno uteče skoro automaticky a vy začnete den o poznání lépe, a především s pevnější vůlí.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat