Povlečení z hedvábí je účinné při léčbě ekzémů

Upřednostňujete bavlněné povlečení? A víte, že snižuje účinnost používaných kosmetických produktů? Opačný efekt má hedvábí, které může být spásou pro jedince s akné a atopickou dermatitidou.

Říká se, že jak si kdo ustele, tak si také lehne. V čem spíte vy? Ne, teď nejde ani tak o pyžamo, jako spíše ložní prádlo. To hedvábné se totiž preferuje víc a víc, protože je prý k pleti i vlasům mnohem šetrnější. Dokonce se mluví o tom, že podporuje mladistvý vzhled! Otázkou však je, zda je na tom něco pravdy. Vážně se finanční investice, jež není v případě tohoto materiálu zrovna malá, skutečně vyplatí?

Postel jako zrcadlo?

„Kůže je naším největším orgánem a cokoli, co by pomohlo zachovat její křehkou strukturu, určitě stojí minimálně za vyzkoušení. Mnoho pacientů přišlo do mé ordinace s tím, že jedna strana jejich tváře se jim zdá propadlejší než druhá. Zpravidla se pak vždycky jedná o tu, na které spí. Já osobně nepochybuji o tom, že kvalita lůžkovin může s vizáží souviset,“ odhaluje své myšlenky i případy z praxe dermatoložka Orit Markowitz, která působí na jisté newyorské klinice. Je tedy nejvyšší čas změnit povlečení?

Rub i líc jednoho problému

„Hedvábí je měkké a pokožka po něm lehce klouže, takže nedochází k jejímu zbytečnému podráždění. Rozhodně si ale nemyslím, že by polštář z něj mohl sám o sobě výrazně oddálit stárnutí. Raději bych doporučil používání kosmetických přípravků s vitaminem C a retinolem. Na druhou stranu, tato tkanina oproti bavlně absorbuje méně vlhkosti, proto se do ní aplikované krémy nevsáhnou, ale zůstanou na obličeji, což pochopitelně zvýší jejich účinnost,“ vysvětluje podstatné hedvábné plus další americký dermatolog, tentokrát Dennis Gross. Tak to vypadá, že s tím omlazováním to nebude tak horké, nicméně i tak má tento materiál nesporné výhody. Dokáže totiž léčit!

Nečekaná pomoc při vyrážkách a akné

Poznatky americké studie zveřejněné v magazínu Dermatology Reports sdělují, že hedvábí se ukazuje jako velice účinné při léčbě atopické dermatitidy, neboť podporuje hojení a zklidňuje svědění. Rovněž informují o tom, že antimikrobiální látky v této tkanině mohou být přínosné při řešení akné. To je ale zajímavost…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:08
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:01
90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat