Neexistuje žádný zázračný recept na hubnutí, musíte na sobě tvrdě pracovat!

Pokud očekáváte, že najdete neuvěřitelný a mimořádně účinný trik na hubnutí, například pomocí diety nebo cvičení, pak na něj co nejrychleji zapomeňte.

Dnešní doba je plná představ o dokonalosti, ale také mýtů, které jsou s ní spojeny. Je přirozené, že každý člověk by chtěl vypadat dobře. Stejně, jako to vidí v televizi, v časopisech nebo na internetu. Cesta k ideální postavě však nevede přes žádné zkratky, ale je poměrně trnitá. Dobrou zprávou však je, že to rozhodně funguje.

Zapomeňte na drastické diety a přemíru cvičení

Mezi nejoblíbenější a bohužel i nejpropagovanější zkratky ke štíhlé postavě a štíhlému tělu patří různé drastické a redukční diety. Některé jsou založeny na omezení tuků nebo cukrů, jiné na dělení stravy nebo několikadenním půstu. Žádná z nich však nefunguje, alespoň ne dlouhodobě a už vůbec nejsou zdravé. Lidské tělo je stavěno tak, že ke svému fungování potřebuje prakticky všechny živiny, včetně metabolismu a spalování tuků. Omezování nebo naopak zvýhodňování některých z nich nikam nevede. Totéž platí pro cvičení. Bez pravidelného cvičení je velmi obtížné spalovat tuky, natož formovat tělo, a tedy i svaly. Není však nutné to přehánět, protože ani nadměrné cvičení vám nepomůže zhubnout, pokud nepovede k většímu vyčerpání.

Životní styl je alfou a omegou

To nejlepší, co můžete pro své tělo udělat, je zaměřit se na zdravý životní styl. Zde máme na mysli především složení stravy, způsob stravování a zdravé cvičení. Pokud chcete zdravě zhubnout, musíte omezit příjem jednoduchých cukrů, živočišných tuků a tučných, smažených nebo nadměrně solených jídel. Není nutné je zcela odstranit, ale je nutné je minimalizovat. Naopak by ve vašem jídelníčku nemělo chybět ovoce, zelenina, ryby, luštěniny a ořechy. Co se týče stravy, ideální je jíst pětkrát denně, tj. snídani, svačinu, oběd, svačinu a večeři. Nezapomeňte však zmenšit porce jednotlivých jídel. Pokud jde o cvičení, které je také součástí životního stylu, zaměřte se na pravidelnost a zdravou intenzitu. Ideální je kombinovat každodenní chůzi s běháním nebo kardio cvičením v posilovně 3 až 4krát týdně.

Také pozor na životní styl a špatné návyky

Druhou důležitou oblastí, která ovlivňuje zdravé hubnutí, je životní styl. V tomto ohledu jde především o fyzickou a duševní námahu, odpočinek a také o některé běžné návyky, které škodí zdraví. To, že dnešní doba je rychlá a klade důraz na vysoký pracovní výkon, je již samozřejmostí, ale je to velmi nezdravá samozřejmost. Měli byste se snažit eliminovat co nejvíce stresových faktorů, dopřát si během dne chvilku „nicnedělání“ a nezapomenout na zdravý spánek alespoň 7 až 8 hodin denně. Měli byste také omezit konzumaci alkoholu, který zhoršuje metabolismus i fyzickou vitalitu potřebnou pro cvičení nebo zdravý pohyb. Co by mělo být zcela vynecháno, je kouření. Nikotin škodí plicím, srdci a svalům.

Příroda má ty nejlepší recepty

Pokud jde o hubnutí, neměli bychom zapomínat na některé prostředky, které nám nabízí sama příroda, zejména v podobě bylin a rostlin, které fungují jako přírodní spalovače tuků. Například známé divoké pomeranče nebo chilli papričky, které obsahují kapsaicin, jenž způsobuje štiplavost a zároveň podporuje termogenezi potřebnou pro metabolismus. Pomoci může také zelený čaj, který snižuje chuť k jídlu, nebo aminokyseliny jako L-karnitin, které mohou urychlit spalování tuků z potravy. Všechny výše uvedené složky, stejně jako mnoho dalších zajímavých látek, lze použít nejen v surové podobě, ale také ve formě specializovaných přípravků. Dobrým příkladem je značka eSlim®, která je na těchto látkách založena. Jedná se o pilulky určené na podporu metabolismu, hubnutí a spalování tuků, které si můžete zakoupit přímo v oficiálním internetovém obchodě výrobce a vyzkoušet jejich účinky na vlastní kůži.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat