Pandemie má jedno pozitivum, vzrostl zájem o studium cizích jazyků

Jestli je koronavirus k něčemu dobrý, pak k tomu, že se při něm lidé věnují samostudiu cizích jazyků. A jak jinak, než s pomocí mobilních aplikací!

Až se nás za pár let někdo zeptá, co jsme dělali v době pandemie, co mu asi odpovíme? Možná to, že jsme ve velkém kupovali dezinfekce a respirátory, s obavami sledovali počty nově nakažených a izolovali se od všeho a všech. To ale zdaleka není všechno. Začali jsme totiž jíst tak nějak zdravěji a také se pilně učili jazyky!

Divná doba, nové výzvy

Studium cizí řeči se ve světě, kde je cestování pozastaveno na neurčito, může zdát jako zvláštní koníček. Ovšem lidé to v první i druhé vlně pandemie ochotně zkoušeli víc než jindy. Ať už za to mohla nuda, touha po zpestření či snaha o sebezdokonalení, bezplatné mobilní jazykové aplikace zaznamenaly nárůst nových uživatelů o 300 procent. Pokud by vás zajímala ještě konkrétnější čísla, výzkum uskutečněný platformou Duolingo, která slouží pro on-line výuku jazyků, prokázal, že se v loňském roce pokusilo naučit cizí mluvu více než 30 milionů jedinců. Chvályhodné, viďte? Nad takovým nebývalým zájmem se radují i lékaři.

Záliba s překvapivými klady

Jistě, domluvit se i v zemích, kde jiní bezradně krčí rameny a dorozumívají se humornými posunky, má své výhody. Těmi to ale vlastně jen začíná. Poznatky americké studie zrealizované Chicagskou univerzitou sdělují, že učení cizí řeči zlepšuje nejen paměť, ale i soustředění a v podstatě všechny kognitivní schopnosti. Rovněž z nich vyplývá, že upevňování této dovednosti vede ke zvýšené odolnosti vůči rozptýlení, což podporuje zase pracovní produktivitu a schopnost rychlého rozhodování. Četba ve slovníku navíc pochopitelně rozšiřuje slovní zásobu a snižuje riziko Alzheimerovy choroby, přičemž přispívá k duševní pohodě, a dokonce i kvalitnějšímu spánku. Alespoň za tohle můžeme koronaviru poděkovat…

Zdroje: readersdigest.ca, badgerherald.com, duolingo.com, iwillteachyoualanguage.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat