5 věcí, na které byste neměla zapomenout, nosíte-li čočky

Přemýšlíte, že vyměníte dioptrické brýle za kontaktní čočky? Pak pamatujte, že k jejich používání se vztahuje několik opatření, jež budete muset dodržovat. Není to nic složitého, nic, co by vás nějak omezovalo, ovšem jejich porušení se vám může docela vymstít… Oči máme totiž jen jedny a je třeba je chránit.

1. Před nasazením či vyjmutím čoček si vždy umyjte ruce. Zanést si do oka nějakou infekci je to poslední, co byste chtěli.

2. Pokud trpíte alergií, může se stát, že kontaktní čočky mohou její projevy – typu oteklých či slzících očí – zhoršit. Pokuste se tedy v těch nejhorších fázích vyměnit čočky zpět za brýle. Jestliže se nebudete moci čoček vzdát, snažte se je alespoň častěji měnit či čistit je.

3. Noste s sebou vždy oční kapky, především pracujete-li u počítače. Suché čočky jsou jednak velmi nepohodlné (a hůř se přes ně vidí), navíc mohou mechanicky poškodit vaše oči. Takže je kapkami pravidelně zvlhčujte.

4. Noste kontaktní čočky pouze po doporučenou dobu. I když se o ně pečlivě staráte, stejně se na nich hromadí nejrůznější špína či mikroorganismy, nemluvě o mechanických poškozeních. Starými čočkami můžete svým očím velmi ublížit.

5. Nechte oči od čoček občas odpočinout, dovolte jim na chvíli zase „dýchat“. Alespoň na pár hodin denně je vyměňte za brýle. A třeba o víkendu, máte-li volný den, kdy nikam nemusíte, si čočky ani nenasazujte.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat