Zaručené preventivní rady, jak se vyhnout nachlazení

Bacil sem, bacil tam, všude, kam se podívám. Tak nějak to teď vypadá. A to je důvod, proč si pořídit zvlhčovač vzduchu, navýšit příjem vitaminu D a vydezinfikovat mobil. Udrží vás to ve zdraví a pohodě!

Dokud neskončí zima a nepřijde voňavé jaro, musíme být stále v pohotovosti. Vždyť viry způsobující běžné nachlazení i respirační choroby mají během nejchladnějších měsíců roku hlavní sezonu! Už vás nebaví, jak nad vámi pořád vítězí? Dá se na ně vyzrát. A pokud chcete znát tajemství zaručené prevence, pokračujte ve čtení.

Už žádné marodění!

„Nachlazení je virová infekce nosu a krku. Zapříčinit ho může mnoho typů choroboplodných zárodků, nejčastějším viníkem je ale rhinovirus,“ vysvětluje americká rodinná lékařka Adiba Khan (1). Ukázkové příznaky jsou nám dobře známé. Zpravidla zahrnují rýmu, kašel, zvýšenou tělesnou teplotu, únavu, škrábání v krku i mírnou bolest končetin. Naštěstí tomu lze předejít. Chce to jen pár drobných změn.

Zvlhčovač vzduchu jako investice do zdraví

Jste přesvědčení o tom, že zvlhčovač vzduchu je jen nepotřebný krám, který se do interiéru ani trochu nehodí? Omyl. Za prvé je k mání v mnoha hezkých a designových provedeních, a za druhé vás může ochránit před nemocí. „Zvlhčovač zabraňuje vysušování sliznic. Když jsou sliznice suché, viry se v nich uchytí mnohem snáz, načež putují přímo do vašeho systému,“ upozorňuje další americká lékařka Amber Tully. Co dalšího se počítá?

Navyšte příjem vitaminu D

Z četných vědeckých studií (2) jasně vyplývá, že lidé s nedostatkem vitaminu D jsou k nachlazení výrazně náchylnější a také jím častěji trpí. Mimochodem, doporučená denní dávka se pohybuje mezi 25 až 50 mikrogramy. Pro posílení obranyschopnosti se držte zmíněné vyšší hranice, protože vaše imunitní buňky jsou na „déčku“ doslova závislé.

Vydezinfikujte svůj telefon

Zamyslete se nad tím, kde všude jste během dne svůj telefon položili. Na pracovní stůl, kuchyňskou linku, umyvadlo v koupelně, v restauraci, na palubní desku auta… Ano, mluvíme o hotových virových slavnostech. Podle výzkumu (3) americké Arizonské univerzity se na mobilním telefonu nachází desetkrát více bakterií než na záchodovém prkénku veřejných toalet. Někteří výrobci nabízejí speciální dezinfekční prostředky, které jsou navrženy tak, aby pro elektroniku byly bezpečné. Sežeňte si nějaký, je to pro vaše dobro.

Zdroje: (1) www.prevention.com/health/a20469206/how-to-prevent-a-cold/ (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4377891/, (3) www.cales.arizona.edu/news/why-your-cellphone-has-more-germs-toilet






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat