Když pochva volá o pomoc

Pochva je velmi citlivou oblastí ženského těla, která nesnese jen tak něco. Proto si dejte pozor na rady z internetu a vyhněte se vaginálním parfémům i ledu!

Nepřesné zdravotní informace mohou lidi uvést v omyl, a to i když jsou šílené až bizarní. Problémem je, že jakmile nějaká veřejně známá osobnost nějakou z dezinformací dostane na vlivnou platformu, kupříkladu TikTok, stane se tato informace virální a potencionálně nebezpečná. A to se týká i ženského klína. Proto buďte ve střehu.

Parfém z poševního sekretu

To si takhle sáhnete přímo do pochvy, obalíte prsty vaginálními tekutinami a ty nanesete na pulsní body (zápěstí, krk, vnitřní stranu loktů). Myšlenka je taková, že vaše přirozené „feromony“ vám pomohou přilákat partnery nebo udělat dobrý první dojem. A i když si možná myslíte, že to zní neškodně, není to tak úplně pravda. Jestli vaše ruce nejsou dokonale čisté, hrozí riziko přenosu bakterií do pochvy (1).

Vaginální čípky a parfémy

Někteří digitální tvůrci inzerují vaginální čípky a parfémy určené k tomu, aby vaše pochva chutnala, nebo voněla určitým způsobem. Pravidlo: cokoli, co slibuje, že váš rozkrok bude přitažlivější, by mělo být varovným signálem. Ve skutečnosti je vůně a chuť vaginy přirozená a může se lišit od člověka k člověku, proto není nutné se tím zabývat. Kromě toho pokus o změnu vůně nebo chuti pochvy je zbytečný, či dokonce škodlivý. Je to proto, že vagina spoléhá na jemnou rovnováhu bakterií a kvasinek a parfémy mohou její citlivý ekosystém narušit (2).

Kostky ledu

Erotické hrátky s teplotou jsou žádoucí, ale když vezmete kostku ledu a zavedete ji do klína, pěkně si zahráváte. Jemné tkáně pochvy jsou citlivé, jak již bylo uvedeno, a vinou extrémních teplot se snadno podráždí (2).

Citronová šťáva pro oddálení menstruace

Není jasné, kde tento mýtus začal, ale několik videí na TikToku sledující přesvědčují o tom, že panák citronové šťávy (ano, opět ve vagině) oddaluje, nebo zkracuje menstruační cyklus. Neexistují však žádné vědecké důkazy, které by to podpořily. Jediným spolehlivým způsobem, jak kontrolovat nebo oddálit menstruaci, je použití hormonálních antikoncepčních metod, jako jsou pilulky, náplasti, kroužky nebo hormonální léčba (2).

Proč a kdy mít hlavu na krku?

Je stále těžší a těžší rozlišovat mezi přesnými a nepřesnými informacemi, zejména pokud jde o zdraví. Když narazíte na nový trend, který se týká vaší vaginy nebo sexuálního zdraví, používejte selský rozum a vždy se nejprve obraťte na svého gynekologa (2).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9735379/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7789027/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat