Ploché bříško na pláž: Ještě to stihnete!

Čeká vás několik dní lenošení na pláži či na břehu rybníka, a i když nejste žádná baculka, stejně vaše bříško nepřipomíná onen pověstný „obrácený lavor“? Nezoufejte, plochého bříška lze dosáhnout celkem snadno!

Většině žen totiž několik centimetrů navíc kolem pasu nepřidává pouze tuk, ale také nafouklé bříško, jež je především důsledkem stravy a ne úplně zdravého životního stylu.

Naštěstí právě takové centimetry se „shazují“ velmi lehce. Stačí předtím, než se navléknete do plavek, dodržovat několik pravidel.

1. Vyvarujte se některých pokrmů...

Všichni víme, že jídla s vysokým obsahem soli nebo sycené slazené nápoje se na našem bříšku dokáží nepěkně podepsat. Jenže nejsou samy – „nafouknutí“ břicha umějí způsobit třeba i některé druhy zeleniny. Kromě luštěnin k nim patří například karfiol, brokolice, růžičková kapusta či zelí. Samozřejmě to neznamená, že byste je měla ze svého jídelníčku úplně vyškrtnout! Jen si jich dopřávejte menší porce.

2. ... a jiné naopak přidejte

Zatímco některá jídla nám v oblasti břicha centimetry přidávají, jiná si s nafouklým břichem umí poradit. Kromě bylinkových čajů (s mátou, fenyklem apod.) vám pomohou i některé druhy ovoce. Úplnými přeborníky proti nafouknutému břichu jsou ananas, papája, ale i banán.

3. Jezte pomalu

Respektive nehltejte. Pěkně každé sousto v klidu rozžvýkejte a vychutnejte si ho. Proč? Budete-li se snažit strhnout rekord v rychlosti pojídání oběda/večeře apod., může se stát, že spolknete nějaký ten vzduch, který pak zůstane ve vašem zažívacím systému jako v pasti (a vypouklé břicho je na světě). Navíc enzymy obsažené ve slinách napomáhají trávení pokrmu, a tak se s jídlem musejí pořádně promísit.

4. Dopřejte si solnou lázeň

Jednou za čas si napusťte vanu a přidejte do ní koupelovou sůl. A pak si na půl hodinku dopřejte lázeň. Sůl vám vodu z těla, která je častou příčinou nafouklého břicha, „vytáhne“. Jen tento postup nepraktikujte příliš často! Zas tak moc našemu organismu nesvědčí...

5. Hodně pijte

Pitný režim je pro ploché bříško základem. Možná to zní jako protimluv, spousta lidí má pocit, že když jeho tělo vodu zadržuje, neměli by mu jí moc dopřávat, ale opak je pravdou. Takže si dejte k ruce láhev s vodou a pitný režim pěkně dodržujte!

6. Dejte si zabrat

Aneb běžte si pořádně zasportovat a pěkně se při tom zapoťte. Pot je totiž také způsob, jak organismus zbavit přebytečné vody. Tak proč toho nevyužít!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat