Milujete čokoládu? To je dobře. Chrání vaše srdce, tvrdí vědci

Čokoholici se mohou radovat. Milovníci kakaové pochoutky totiž mají o důvod víc se své lahůdky nevzdávat. Podle rozsáhlé studie mezi osobami, které konzumují čokoládu pětkrát denně, je až o polovinu méně těch s nemocí srdce a cév.

Přitom platí, čím kvalitnější čokoláda obsahující více než padesát procent kakaa, tím lépe. Čokoláda bílá a mléčná ochranný vliv na srdce a cévy nemá.

„Dokonce i menší množství čokolády, které obsahuje jen málo kalorií, může mít blahodárný vliv na zdraví srdce a cév,“ tvrdí autoři americké studie.

„Tato studie jen podporuje mnohé další, podle nichž konzumace antioxidantů ze skupiny flavonoidů, které jsou v kakau, ale také třeba čaji či některých druzích zeleniny a ovoce, chrání tělo před vážnými chorobami,“ tvrdí profesor Jonathan Hodgson z University of Western Australia.

On sám doporučuje každému konzumaci asi dvaceti až třiceti gramů čokolády třikrát týdně. Toto množství nijak negativně nepřispěje k obezitě, neohrozí velkou mírou nasycených mastných kyselin, ale dodá velké množství antioxidantů buňkám, které jsou tak chráněny před zhoubnými volnými radikály.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

90 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:15
142 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat