Dekorování bytovými doplňky dle rad architektů

Máte nový byt, nebo chuť si ten starý trochu vylepšit? Řekneme vám, jaká pravidla byste měli bezpodmínečně dodržovat.

Zařídit si dům nebo byt je něco velmi osobního. Proto v zásadě nemůžete udělat žádné chyby – není tedy žádné správně nebo špatně. Ovšem je několik tipů, na které byste si měli dát pozor, abyste se vyvarovali nepříjemných překvapení. I experti se totiž drží následujících zlatých pravidel.

Objednávejte až po vyzkoušení

Ať už se jedná o pohovku, židle nebo podlahu – vždycky si nechte poslat vzorek použité látky nebo materiálu. Protože často vypadají v katalogu nebo na internetu jinak, než vy očekáváte. Takže tím zamezíte opravdu velké nákupní chybě.

Velké místnosti, velké vzory

I když v roli vypadají tak nádherně – tapety s drobným vzorem se často ve velkém prostoru ztratí. S tímhle pravidlem byste se měli seznámit předtím, než začnete tapetovat. Jako možnou alternativu byste měli raději vyzkoušet něco většího.

Barvu prověřte na různém světle

Natírali jste už někdy zdi večer a ráno přišlo hořké probuzení? Barva najednou vypadala úplně jinak? Díky světlu. Tedy: barvu raději předem vyzkoušejte při různém osvětlení. Jedině tak budete mít jistotu, že jste si zvolili správně.

Židle změřte

V obchodě najdete nádherné židle – šup a už čtyři kupujete. A doma zjistíte, že se bohužel nevejdou pod jídelní stůl. Klasická chyba! Ne každá židle pasuje ke každému stolu. Takže – raději dvakrát měřte, než nakoupíte! A měřit byste měli vlastně všechno. Jinak by se mohlo stát, že si objednáte nábytek, ale při dodávce zjistíte, že vám skříně neprojdou dveřmi.

Prostor nepřecpávejte

Jasně, vkus je různý a někteří lidé rádi schraňují všechny možné krámy. Ale jedno je jisté – dekorace vyžaduje prostor. To znamená, že mnohdy je lepší koupit jednu velkou stylovou vázu než pět malých. Dopřejte raději jedinečným věcem jejich místo na scéně.

Klaďte důraz na barvu

Chcete žít v domě plném barev? Prima, pak si kupte všechno barevné a divoké. I takový může být koncept bytové architektury. Pokud ale toužíte po větším klidu, vsaďte na jednu hlavní barvu doplněnou jednou až dvěma vedlejšími – počínaje zdmi a polštáři a vázami konče.  







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat