Ženy podvědomě milují grázly

23.12.2021 | Sex a vztahy

Grázlové oplývají sebevědomím a muž s neprůstřelným sebevědomím je pro ženy tím nejatraktivnějším. Bohužel je to paradox. Protože dotyčný je s největší pravděpodobností psychopat.

Podezřelé sebevědomí

Kanadští sociální psychologové se tak domnívají, že muži s psychopatickými rysy osobnosti se v populaci udržují proto, že je to evoluční výhoda. Jedinci mající psychopatické rysy osobnosti mají větší úspěch v sexu, takže zplodí více potomků. Ačkoli jsou to také jedinci, kteří se o ně většinou nepostarají ve chvíli, kdy jim děti začnou překážet. Psychopat totiž jedná vždy jen tak, jak to vyhovuje jeho osobním zájmům.

Sociální psychologové z Brock University pořídili krátká videa několika mužů. Tyto klipy pak předložili skupině žen, která měla na jejich základě hodnotit sexuální přitažlivost mužů. Nejvíce bodů dostali jedinci, kteří v testech psychopatických rysů získali nejvíce bodů.

Psychopat jako okouzlující manipulátor

Psychopati jsou nejen sebevědomí, ale také používají různé strategie, aby zapůsobili. Takže se při prvním setkání chovají šarmantně a jsou okouzlující. Ve skutečnosti ale okouzlující osobností nejsou, jen to předstírají, aby získali, co chtějí.

„Psychopatičtí muži mají typ osobnosti, který je činí velmi atraktivním pro ženy nastavené na hledání partnera. Může to být tím, že tito muži jsou extra sebevědomí a cítí se velmi uvolněně v tom, co mají říct, aby získali pozornost ženy. Psychopatičtí muži můžou používat svůj šarm a vzrušující rysy své osobnosti k vzbuzení dojmu důvěryhodnosti a probuzení touhy v ženě, ale jejich jediným cílem je vlastní sobecké potěšení,“ tvrdí sociální psycholog Kristopher Brazil z Brock University v Kanadě.

Zdroj: https://www.psypost.org/2019/10/new-study-suggests-psychopathic-men-have-a-personality-style-that-makes-them-attractive-to-women-54676, https://bigthink.com/neuropsych/dating-a-psychopath/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat