Kate měla svatební kytku z konvalinek kvůli královně

Britská královna Alžběta II. odhalila svou nejoblíbenější květinu. Je jí ve stínu stromů rostoucí konvalinka. Bílé kvítky jinak velmi jedovaté rostliny měla ve svatební pugét uvázány také Kate Middleton, která se sňatkem s princem Williamem stala vévodkyní z Cambridge a budoucí britskou královnou. Kate se přitom chtěla zřejmě nejslavnější královně britské historie zavděčit.

Alžběta II. zvolila konvalinky pro svou korunovační kytičku v roce 1953. Korunována byla rok po smrti otce, tedy rok poté, co se stala královnou.

Zatímco královna a údajně i Kate sdílejí lásku ke konvalinkám, budoucí britský král princ Charles holduje květině jiné, která je nejčastěji pěstována v odstínech modré – ostrožce stračce.

Královská rodina tyto informace odtajnila letos poté, co bylo zrušeno vůbec poprvé za 117 let starou historii veřejné pořádání velké květinové výstavy v Chelsea, která měla proběhnout od 19. do 23. května. Pořádá ji Královská zahradnická společnost a letos ji šlo sledovat pouze online virtuálně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat