Šťastný pár se musí shodnout v zásadních bodech

Chcete-li mít dlouhodobě šťastný vztah, měli byste se s partnerem shodnout v následujících třech bodech. Nebo by měl být váš názor alespoň podobný…

Nic není zadarmo, a pokud chcete žít v páru dlouhodobě šťastně, pak na tom musíte pravidelně pracovat. Ovšem v některých vztazích je té práce potřeba méně než v jiných. Vědci našli jednoduchý důvod, proč tomu tak je.

Páry jsou spolu totiž šťastnější, pokud si rozumějí ve třech rozhodujících bodech. Tyto tři body popisují vědci jako „tři stavy mého já“, označující důležité faktory, které jsme ve svém dosavadním životě získali nebo se sami naučili.

První stav – rodiče

Tento stav zahrnuje všechny věci, které jsme se naučili nebo získali od rodičů ohledně vědění, názorů a hodnot. Jestliže například jeden z nich pochytil touhu po úspěchu a je opravdový kariérista, těžko se mu bude dařit ve vztahu s někým, kdo si z domova přináší úplně jiné cíle a je například spíše orientovaný na charitu. Taktéž může být pro vztah obtížné, pokud jeden z páru je věřící, zatímco druhý jakoukoli víru na vyšší moc považuje za hloupost.

Druhý stav – dítě

Tento aspekt popisuje především naše pocity. Jak trávíte společný čas a především: jak se u toho cítíte? Pocity jsou ve vztahu základ. A přitom nejde jen o vzájemnou lásku, ale především o pocity všedního dne. Co cítíte při běžných denních činnostech? Jste spíše podráždění nebo si přítomnost druhého užíváte? Poslouchejte svůj vnitřní hlas a zeptejte se na jeho pocity i svého partnera. Jen upřímnost vám dokáže odpovědět, zda se v tomto bodě opravdu shodnete.

Třetí stav – dospělý

A nakonec stav, kde jsou sjednoceny všechny během let naučené věci, které budou ve vztahu důležité. Dokážete společně pracovat na problémech a řešit je? Jak inteligentní je pro vás váš partner? A považuje on vás za stejně inteligentní? Později naučené věci ovlivňují naše jednání stejně jako získané znalosti a názory z raného dětství. Vy rozhodujete o tom, jak dobrý je váš tým, který se svým partnerem tvoříte. Pokud můžete stavět na dobrých nebo doplňujících se vlastnostech, pak rychle vytvoříte neporazitelný tým, kterému málokterý problém může způsobit opravdové potíže.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat