Interiér do černa? Bez obav!

18.03.2010 | Bydlení a design

Jedním z designových trendů, který vás jen tak neomrzí, je nábytek a doplňky v černém provedení. Výhodou sázky na černou je sama její podstata – není to barva, a proto ladí se vším a nemůže se okoukat. Můžete s ní podtrhnout mimořádné objekty anebo naopak zakrýt nedostatky.

Už delší dobu se prosazení tohoto stylu věnují severští návrháři. Černá jim poskytla možnost rozvíjet a posunout jejich jednoduchý, a přitom neotřelý styl. Stejnou službu udělá i vašemu bytu a to třeba i na docela nečekaných místech. Na někoho působí černá pochmurně a smutně, jiný ji považuje za vrchol elegance.

Do ložnice? Klidně

Černou můžeme použít v podstatě do všech místností bytě. Černá může být například postel. Je to centrální bod ložnice a to by také měla vyjadřovat. Postel v černém provedení působí majestátně a bytelně. Přitom dokonce ani v kovovém provedení vůbec ne chladně. Toto efektní řešení, které lze použít prakticky pro jakýkoliv interiér, respektive styl přitom můžete pořídit za překvapivě nízkou cenu.

Nebojte se ji použít i v dětském pokoji

Někoho možná překvapí černá v kombinaci s nábytkem pro děti. Jedná se ale o neotřelé řešení, které z pokojíčku nemusí vytvořit temnou kobku, ale naopak jednoduchý, vzdušný prostor. Navíc – pokud nábytek přežije růst a vyspívání vašich ratolestí, novopečení puberťáci jistě trochu dekadence ocení. Když vsadíte na černý nábytek, budete si o to víc moci dovolit hýřit barvami a nápady jinde. Můžete měnit doplňky a méně nákladné vybavení, ale nábytek poroste s vašimi dětmi.

Klasika v kuchyni

Efektně bude vypadat černá v kombinaci s bílou v kuchyni. Tady je výhodou sladění spotřebičů. Ty jsou většinou v bílé barvě. Skvěle budou vypadat lesklé povrchy skříněk v černé barvě, jen musíte počítat s horší údržbou. Pokud zvolíte například bílo-černou kombinaci na podlahu, ta se naopak udržuje velmi snadno. Celkově tato kombinace opticky rozšíří prostor. Taková kuchyň pak působí velmi moderně a luxusně.

Nebojte se kombinací

Černou samozřejmě uplatníte také na klasických kouscích jako je komoda nebo sedačka. Rozhodně se však v obývacích pokojích nehodí k vymalování stěn, výborně ji však lze použít například jako dekorativní vzor na bílé tapetě. Tam pak působí velmi čistě a elegantně. Černou barvu lze kombinovat například s červenou, fialovou, oranžovou či žlutou. No a samozřejmě s bílou.

Nic nevyhazujte, natřete to na černo

Jako vtipnou inovaci ale oceníte sázku na černou hlavně v případech, kdy věc zrovna krásou neoplývá a vy nevíte, jak ji včlenit do interiéru. Pak je nejlepší „protiútok“ – staré zárubně natřete na černo, volně stojící lednici v černém provedení rovnou kupte anebo ji polepte černou samolepicí fólií. Podobně můžete vyřešit problém s užitečnými, ale nevzhlednými policemi v koupelně.
Černá je jednoduše nedostižná, a to nejen v eleganci, ale i v interiéru.

Více inspirací najdete: www.ikea.com, www.fotogaleriekoupelny.cz, www.royalinterier.cz,www.atraktivni-nabytek.cz, http://www.gorenje.cz, www.kouba-interier.cz, www.hanak-interier.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat