Největší chyby v ložnici. Děláte je?

Ložnice by měla být oázou klidu, místem, kde by nás nemělo nic rušit od spánku a pohody. A na to především bychom měli myslet při jejím zařizování.

Jak se vyhnout chybám, které při vybavování ložnice děláme?

1. Nevybírejte bláznivá povlečení

Výrazné barvy a vzory, ze kterých přechází oči. V obchodě či v katalogu vypadají možná úžasně, ale do ložnice byste měli pořizovat spíše jemnější barvy, přírodní odstíny a jemné vzory.
Pokud přesto toužíte po nějakých výrazných prvcích, můžete je zúročit například na přehozu či polštářcích, které před spaním z postele sundáte.

2. Neutrácejte za rám postele

Postel je samozřejmě základ. Ale není nutné za ni utrácet desítky tisíc (tedy pokud netoužíte po designové posteli, samozřejmě). Pořiďte si bytelný rám a peníze, které ušetříte, investujte spíše do kvalitní matrace. Ta totiž rozhoduje o tom, jak se vám bude spát, především.

3. Nebojte se osobní výzdoby

Spousta lidí se zdráhá ložnici vyzdobit – to aby je nerušily nejrůznější obrazy nebo plakáty. To je jistě dobře, nicméně abyste nemuseli koukat na prázdné stěny, vyzdobte je fotografiemi! Kde jinde si připomínat šťastné okamžiky svého života a své blízké než v ložnici – nejosobnější místnosti celého bytu! Tak směle do toho.

4. Neinstalujte v ložnici televizi či počítač

Pokud by měla mýt nějaká místnost ušetřena současného boomu elektroniky, je to ložnice. Vlastně byste před odchodem do hajan měli odložit i mobilní telefon nebo tablet a usínat třeba při knize. Světlo, které elektronické vychytávky – včetně televize, která „zdobí“ nejednu českou ložnici – vydávají, totiž snižuje kvalitu spánku.

5. Nešetřete s osvětlením

Neměli byste se v ložnici spoléhat jen na stropní světlo. Osvětlení by mělo být v ložnici různorodé, sexy. A tak si vyberte lampičky, které se vám líbí a které se postarají nejen o měkké a příjemné světlo, ale také o romantický vzhled ložnice. Na trhu jich je spousta – vybere si každý, ať už vyznává moderní, rustikální nebo romantický styl.

6. Nepodceňujte závěsy

Ačkoli člověk usne i u nezataženého okna, kvalita spánku se kvůli světelnému znečištění z ulice snižuje (tedy pokud nebydlíte někde na samotě, kam světlo lamp nedosáhne). A tak si pořiďte závěsy. Ty nejen splní primární úlohu (tedy zajistí tmu v místnosti), ale navíc jsou i skvělým doplňkem. Tak si s jejich výběrem dejte práci!






Celkem 4 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat