Proč dát doma šanci modré barvě

Známá píseň tvrdí, že „modrá je dobrá“. A přesto se k ní spousta lidí v interiéru staví rezervovaně. Jako by měli strach pustit si ji do bytu. Úplně zbytečně! Modrá je pro interiéry ideální barva. Nevěříte?

Pak vás možná přesvědčí následující řádky.

1. Modrá uklidňuje

Modré odstíny, především ty jemné, světlé, jsou spojovány s klidem a relaxací. A tak se skvěle hodí třeba do ložnice.

2. Modrá je elegantní

Naopak tmavší, výraznější odstíny modré evokují eleganci a luxus. I když na stěny se moc nehodí, skvěle se budou vyjímat na doplňcích či některém nábytku. Třeba tmavě modrá pohovka v obýváku se může stát dokonalou dominantou.

3. Modrá zvedá náladu

Pokud se bojíte výraznějších modrých ploch v interiéru, sáhněte po doplňcích. Jiskřivě modré závěsy nebo polštářky dodají prostoru vzdušnost a bezstarostnost, která vám připomene pohodu u moře.

4. Modrá podporuje soustředění

Modré tóny se hodí i do dětského pokojíčku – zlepšuje totiž soustředění, a tak svým dětem vytvoříte ideální prostor na učení. Opět stačí jen doplňky, které prostoru vdechnou neopakovatelnou atmosféru (závěsy, přehoz na postel, nábytek v modrých odstínech apod.).

5. Modrá prosvětluje

Tedy jemné a světlounké odstíny modré barvy to dokáží. Světle modré stěny prozáří i malé, temné prostory, kam se sluneční svit příliš nedostane. Není pravda, že v tomto ohledu musíte spoléhat pouze na bílou – modrá vám prokáže stejnou službu,







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Lasagne

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat