14 koření, která by neměla chybět ve vaší kuchyni

Dokud člověku vařila maminka, ani se nemusel starat, proč jídlo chutná tak dobře. V začátcích samostatného života člověk vystačil se solí a pepřem. Ovšem jak se blížíte třicítce, je na čase se v obchodě u regálu s koření trochu rozhlédnout.

Jaké základní druhy by (kromě zmíněných pepře a soli) rozhodně neměly chybět ve vaší spižírně?

Kmín

Žádná kuchařka si bez něj neumí vaření představit.

Sladká/pálivá paprika

Nejen ve slovanské a maďarské kuchyni najde uplatnění. Je takovou klasikou.

Bobkový list

Používá se napříč kuchyněmi a styly.

Vanilka

Dodá chuť a vůni především dezertům.

Skořice

Používá se nejen do sladkých pokrmů, ale i do slaných (ano, i k masu).

Hřebíček

Je silně aromatický a má výraznou chuť.

Nové koření

V Česku ho upotřebíme v omáčkách a vývarech, ale najdete ho i v pokrmech z jiných zemí.

Sušené bylinky

K masu, zelenině, do salátů – prostě si vyberte, které máte rádi.

Římský kmín

Je na českém stole poměrně nováčkem, ale máte-li rádi i jiné kuchyně, bude se vám hodit.

Fenykl

Je skvělý do masitých i vegetariánských pokrmů.

Oregano

Máte-li rádi italské pokrmy, neobejdete se bez něj.

Sušený česnek

Nebudete jej používat často,ale v některých receptech je nenahraditelný.

Chilli

Ujíždíte na ostrých jídlech? Pak je nezbytností.

Koriandr

Najde uplatnění především v orientálních a asijských jídlech, kterým dá neopakovatelnou chuť.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může nabídnout nový pohled na romantické vztahy. Možná začnete přemýšlet o svých potřebách a očekáváních od partnera. Pro svobodné Berany je ideální čas na nové seznámení. Věnujte pozornost signálům, kt... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat