5 tipů, jak v létě ochránit svého psa

Léto je obdobím slunce, horkých dnů, zábavy, her… Tak se postarejte, aby si ho mohl užít i váš pejsek. Jak ho ochránit před nástrahami letních dnů?

1. Chraňte ho před paprsky

Slunce nedokáže ublížit jen lidem, ale i psům. A tak toho svého nezapomínejte před škodlivými paprsky chránit. Snažte se jej držet co nejvíce ve stínu, těm krátkosrstým můžete obléci bílé „tričko“ a namazat jim špičky učí či čumák krémem s ochranným faktorem. Ano, i pes se může na slunci spálit (o úpalu ani nemluvě).

2. Pozor na přehřátí

Pokud vás pes v horkém dni namáhavě a zrychleně dýchá, hodně sliní, jeho kůže je horká na dotek, má zarudlý jazyk či dásně, je letargický a rychle mu buší srdce, zpozorněte. Tyto symptomy mohou signalizovat životu nebezpečný stav! Snažte se do svého štěkajícího společníka dostat vodu, zkuste jej zchladit (pozor, ne ledovou vodou, to by mohl utrpět šok, zkuste jej spíše zabalit do namočeného ručníku) a v případě potřeby vyhledejte veterináře.

3. Nikdy ho nenechávejte v autě

A je jedno, že „zas tak moc to slunce nesvítí“ nebo že „přece nemám tmavé auto“. Pro psa se uzavřené auto v letních dnech může stát smrtelnou pastí (je až s podivem, kolik lidí to v létě nenapadne).

4. Vždy s sebou berte vodu i pro psa

Na výlety či procházky s sebou většinou nosíme lahev s vodou – tak příště vezměte jednu i pro psího miláčka! A nezapomeňte k ní přibalit i misku, ze které se bude moci napít. Prodávají se i speciální cestovní, pokud jste tedy „turisticky“ založení, určitě si nějakou pořiďte!

5. Pozor na vlny

Ano, psi umějí plavat, ale tak jako i ti nejlepší lidští plavci, i oni se mohou utopit. Myslete na to, až zas vyrazíte třeba na vodu (nebo pokud máte to štěstí, na mořskou plavbu na jachtě). Pořiďte svému pejskovi speciální záchrannou vestu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat