Ocet na tyto povrchy rozhodně nepatří

Úklid s pomocí octa je velmi rozšířenou a oblíbenou záležitostí. Tenhle pomocník zajistí úžasně čistou a vydezinfikovanou domácnost. Jenže ne všechny povrchy ve vašem bytě z něho budou nadšené.

Některé totiž může ocet nenávratně poškodit. Takže kam byste se s octem neměli vydat?

Povrchy z kamene

Máte-li žulovou či mramorovou desku v kuchyni (nebo kamennou podlahu), nedrhněte ji octem. Není totiž pravda, že kámen vydrží všechno. Ocet na něm vytvoří nevzhledné skvrny a poškodí jeho povrch.

Žehlička

Neberte ocet na povrch žehličky, jemný materiál by se mohl poškodit. A nevyplatí se ani „vypláchnout“ octem vnitřek napařovací žehličky. Mohlo by se totiž stát, že to bude to poslední, co s žehličkou uděláte…

Pračka

Ačkoli jednou za měsíc pračce neuškodí, pokud ji vyčistíte octem, jestliže do ní ocet pouštíte častěji, může se stát, že poničíte gumové a plastové součásti pračky. A tím snížíte její životnost.

Dřevěná podlaha

Kyselina, kterou ocet obsahuje, je poměrně agresivní. A to dokonce tak, že může narušit vrchní vrstvu laku na podlaze a pak i dřevo samotné.

Elektronika

Že bychom měli svůj mobilní telefon či tablet pravidelně dezinfikovat, neznamená, že bychom k nim měli pustit ocet. Choulostivé obrazovky by tak agresivní čistič nemusely „přežít“. Používejte speciální ubrousky k čištění elektroniky.

Zdroj: https://www.onegoodthingbyjillee.com/cleaning-with-vinegar/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat