5 kroků k oživení domácnosti. A jsou za pár korun

Máte pocit, že váš byt vypadá pořád stejně? Chtěli byste změnu, ale nemáte na žádnou velkou rekonstrukci momentálně prostředky? Nezoufejte! Oživit svůj domov můžete i za pár korun, stačí odkoukat pár jednoduchých triků. Jdete do toho s námi?

1. Přidejte barvy

Nebojte, nebudete muset hned na nákup barev a malovat stěny. K oživení atmosféry bude stačit mnohem méně. Nakupte si látky, přešijte staré oblečení a udělejte si z nich nové potahy na polštáře, kterými ozdobíte svou pohovku. Detaily jsou tím, co nakonec vytváří dokonalý celek. Látky můžete využít i jinak. Kupte si pár obyčejných rámků, do nich natáhněte barevné látky a ozdobte jimi stěny. Nenápadné, levné, ale efektní. Zkuste třeba trendy světle modrou, mátově zelenou nebo barvu letošního roku – růžovou.

1. Povlak na polštáře, H&M, od 149 Kč,
2. Stojací lampa, IKEA, 1290 Kč,
3. Fotorámečky, JYSK, od 50 Kč,
4. Jídelní židle, JYSK, 1799 Kč,
5. Rostlina v květináči, IKEA, 249 Kč

2. Hra se světlem

Světlo dokáže s prostorem zázraky. Máte doma těžké tmavé závěsy? Vyměňte je za lehké bílé záclony, díky kterým se celý prostor zalije denním světlem. Leží vám ve sklepě stará lampa? Vyrobte si z tenké látky nové stínítko, slaďte ho třeba s novými polštáři a vystavte na poličku. Pokud máte doma starý nemoderní lustr, vyzkoušejte největší hit mezi svítidly – velkou žárovku zavěšenou na barevné šňůře. Ty seženete v každé hobby prodejně za pár korun, pak už stačí jen koupit žárovku podle vašeho vkusu a trendy osvětlení je na světě.

3. Kdo má židli, bydlí

Ne nadarmo se říká, že kdo židli má, bydlí. Taková jedinečná  židle totiž skvěle doplní každý interiér. Pokud zrovna na designovou židli nemáte finance, poohlédněte se po bazarech, dají se tam leckdy najít skvělé ikonické kousky. Mnohdy stačí jen židli trochu obrousit, dát jí nový kabát pomocí barvy a někam ji hrdě vystavit. Udělejte si z ní třeba neotřelý noční stolek nebo dominantu předsíně a postavte ji samotnou do prostoru.

4. Dotek přírody

Skvělým oživením domácnosti jsou i květiny. Ty nejenže zútulní celý prostor, bude se vám lépe dýchat, ale podle mnoha studií vás uklidní. Pohled na zelenou barvu má totiž na lidskou mysl blahodárné účinky. Obklopte se pokojovými rostlinami, postavte je na komodu, parapet, nebo jen vyplňte volné místo na podlaze. Pokoj to skvěle oživí a vy se budete cítit lépe.

5. Domácí galerie

Přemýšlíte o barevných stěnách, protože ty bílé vás začínají nudit? Než se do tak velké proměny pustíte, vytvořte si domácí galerii a na prázdné stěny navěste obrázky. Nemusíte si lámat hlavu s rovnáním a věšením ve stejné výšce, teď naopak zabodujete, pokud bude každý obraz trochu jinde. Můžete si do nich vytisknout motivační citáty, zarámovat vzpomínky z cest nebo obrázky svých dětí. Trend velí jasně – čím víc rámečků, tím lépe!






Celkem 13 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat