Chcete harmonický domov? Vsaďte na vědu

Že je zařizování bytu vlastně docela věda? Pak vězte, že právě ona vám s tímto úkolem může významně pomoci! Jaké triky vědci doporučují pro spokojený, harmonický a šťastný domov?

1. Čerstvé květiny

Podle jisté americké studie jsou to právě vázy plné květin, které přispívají k harmonickému domovu. Zvyšují pocity štěstí a uspokojení ze života. Jedinou vadou na kráse této teorie je fakt, že řezané květiny budete muset dříve či později vyhodit, což je trochu smutný okamžik. Nicméně pravdou je, že barevné květy umí s interiérem přímo zázraky!

2. Zelené a žluté stěny

Autoři z Amsterodamské univerzity označili právě tyto dvě barvy za takové, které v lidech nejvíce evokují pocit štěstí a radosti. Nicméně bytoví designéři jsou lehce zdrženliví a doporučují použít zelenou či žlutou jen na část stěn, případně na jednu dominantní, nikoli na celý byt.

3. Staré fotografie

Vědci z Portsmouthské univerzity zase přišli s důkazem, že rodinné fotografie, které v člověku vyvolávají příjemné a sentimentální vzpomínky, dokáží navodit dobrou náladu a také člověka zklidnit po náročném dni.

4. Vanilkové svíčky

Svíčky jsou obecně spojovány s navozením dobré nálady. A britští vědci se rozhodli zaměřit, které nám v tomto ohledu poslouží nejlépe. Vítěz? Stará dobrá vanilka! Máte-li doma aromatickou vanilkovou svíčku, jejím zapálením do svého domova pustíte pohodu a vyženete stres.

5. Květinové vůně

Pokud jste příznivcem bytových parfémů či aromalamp s esenciálními olejíčky, pak sáhněte po těch s květinovou vůní. Ta podle studie americké Asociace pro psychologické vědy podporuje dobrou náladu a pocity štěstí.

6. Ustlaná postel

Podle průzkumu serveru Hunch.com udalo plných 71 % lidí, kteří každé ráno ustelou postel, že jsou šťastní, zatímco mezi těmi, kteří postel nestelou, bylo 62 % lidí, kteří udávali, že jsou nešťastní. Zajímavá souvislost, co říkáte?

7. Mazlíčci

Tohle jistě nebude žádné překvapení a upřímně – málokdo k tomu potřeboval vědeckou studii, že. Ale je to prokázáno! Pejsci, kočičky a další chlupatí kamarádi dokáží člověku zaručit dobrou náladu, zmírnit jeho osamělost a všeobecně zvednout kvalitu jeho života.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat