Vy odpočíváte, oni uklízejí: Vítejte ve světě robotů

12.06.2017 | Bydlení a design

První pokusy o sestavení mechanického stroje probíhaly už ve starověku. Jednalo se o stroj poháněný párou, který připomínal holuba. Dnes jsou na trhu mnohem praktičtější pomocníci, kteří za vás díky chytrým technologiím uklidí celý dům nebo třeba uvaří večeři. Zapomeňte na fyzicky náročné zametání, které jen rozvíří prach, a sáhněte po chytrém robotovi.

Miliony lidí po celém světě už žijí v robotické domácnosti a nemohou si stěžovat. Za rostoucí trend hovoří jasně čísla, podle odborníků se do dvou let mezi námi bude pohybovat až 31 milionů mechanických pracantů. Kromě efektivity jsou roboti přitažliví i finančně. Na jeden měsíc najatá úklidová služba totiž stojí podobně jako chytrý přístroj, který pro vás bude pracovat i desetiletí.

Z vesmíru až k vám

Největší boom samostatně pracujících strojů nastal ve 20. století. Nejdříve se roboti používali pro těžkou práci, v současnosti však pomáhají ve stále více domácnostech.


iRobot: Uklízí, zatímco vy odpočíváte.

Pokud si myslíte, že roboti jsou vlastně jen hračky na hraní, pak se nenechte mýlit. Není to žádný módní výstřelek. Vypovídá o tom i značka iRobot, která patří mezi nejlepší na trhu a kromě výroby robotický pomocníků vyvíjí technologie i pro NASA. Jejich taktický obranný robot, původně určený k zneškodňování min, pomáhal prohledávat trosky Světového obchodního centra v New Yorku a zkoumal rovněž prostory poničeného Pentagonu v září 2001.

Dnes naleznete pod iRobotem praktické pomocníky, kteří vám usnadní život a ušetří spoustu času. Rozloučit se můžete s bolavými zády od vysávání a vytírání. Že nejde přístroj a voda dohromady? Kromě robotických vysavačů nabízejí také skvělé mopy, které pracují na mokré bázi. Vše je bezdrátové a výborně izolované, takže se nemusíte bát žádného zkratu. Velkou výhodou je ovládání vašeho pomocníka přes mobilní aplikaci. Úklid spustíte jednoduše z pohodlí kanceláře a už se jen těšíte na čistý domov. S klidným svědomím se po příchodu domů můžete věnovat rodině, návštěvě nebo svým koníčkům.

Když uklízí chytrý robot

Tři z robotických pomocníků od iRobot zkoušejí v současnoti naše testerky. Otestovala je i naše Máma na pokusy (alias blogerka HanKa). Jak byla s robotickými vysavači Roomba 681, Roomba 980 a robotickým mopem Braava Jet 240 spokojená? Přesvědčte se na následujícím videu!

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat