Jak vybrat správně vonnou svíčku? Nenechte se napálit

Většina vysoce parfémovaných svíček užívá za účelem provonění vzduchu v bytě vonných olejů. Existují nicméně také parfémované svíčky, které obsahují oleje esenciální. Tento druhý typ svíček má množství využití v aromaterapii. Budete-li hledat dostatečně dlouho, jistě naleznete tu pravou vůni, která vám umožní odpočívat, pomůže vyléčit vleklou nemoc nebo prostě jen uklidní duši.

Nabídka vysoce parfémovaných svíček je široká a pokud byste si přesto nemohli vybrat, je tu ještě možnost nechat si svíčku vyrobit na zakázku, nebo si ji vyrobit doma.

Svíčky ze včelího vosku jsou všeobecně považovány za nejlepší, svíčky z vosku sojového však těsně následují. Zatímco včelí vosk se však obtížně parfémuje, sojové svíčky si svou vůni udrží po celou dobu hoření. Oba druhy mají výhodu v tom, že při hoření neprodukují tolik sazí jako například konkurenční svíčky parafínové. Další výhodou svíček ze sójového a včelího vosku je, že jsou vyráběny z plně přírodních produktů a na rozdíl od parafínu neobsahují vedlejší produkty ropného průmyslu.

Vysoce parfémované svíčky uvolňují aroma, i když právě nehoří. Z toho důvodu si je mnoho lidí pořizuje jen tak, pro okrášlení bytu. Ať už si vyberete svíčku čajovou, konickou nebo velkou válcovou, na trhu se vyskytuje široké spektrum vůní a tvarů, které lze kombinovat. Pokud si nejste jistí, jestli svíčka, kterou držíte v ruce, je jen aromatizovaná, nebo opravdu obsahuje esenciální olej, letmý pohled na cedulku by Vám měl napovědět. Názvy jako „babiččin jablečný koláč“ nebo „karibská pláž“ budou nejspíš patřit míchaným vůním. Svíčky s esenciálními oleji nesou jména rostlin, ze kterých byl olej extrahován, například tedy eukalyptus, majoránka, heřmánek, zázvor apod.

Chcete-li používat vysoce parfémované aromaterapeutické svíčky, musíte vědět, jaké rostliny hledáte. Pomůže Vám také, když si zjistíte, na co se která rostlina hodí. Ačkoli se nelze úplně spolehnout jen na vaše oči, často platí, že barva svíčky je spjatá s vůní, kterou svíčka uvolňuje. Z levandulového oleje, který je znám svými uklidňujícími a uvolňujícími vlastnostmi, se vyrábějí sojové svíčky zpravidla modré až fialové barvy. Podobně sojové svíčky parfémované borovicí budou nejspíš temně zelené.

Vysoce parfémované svíčky snadno zamaskují pach vašeho domácího mazlíčka nebo palačinku, kterou jste včera večer připálili v kuchyni. S použitím sojových svíček budete mít i zdravější domov – provoní totiž vzduch ve vašem bytě, aniž byste museli sáhnout po agresivních pokojových sprejích na chemické bázi. Umí zkrátka víc než jen navodit příjemnou atmosféru.

Zdroj: www.scentit.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat