Byt plný octomilek. Zbavte se konečně nevítaných společníků

Naaranžovali jste si na stůl mísu s ovocem a po pár dnech to u vás v bytě vypadá, jako by se v něm usídlil celý roj octomilek? Jednoduchým řešení, jak je zase „poslat dál“, je samozřejmě všechno ovoce a zeleninu schovat pěkně v sáčku. Ale co když to nejde nebo nechcete?

Naštěstí existuje pár zaručených způsobů, jak se s nevítanými návštěvníky rozloučit.

Poklad jménem jablečný ocet

Stará babská rada velí vzít lahev s užším hrdlem, nalít do ní trochu jablečného octa a hrdlo lahve překrýt potravinářskou fólií. Do ní pak udělejte menší otvor (tak akorát pro octomilku) a umístěte na místo, kde se tyhle mušky rády ukazují. Jablečný ocet je pro ně velkým lákadlem. Ovšem když už jednou nalezou do lahve, ven se samy nedostanou…

Pro mušky labužníky

Nemáte po ruce zrovna jablečný ocet? Pak můžete sáhnout prakticky po jakémkoli. A nebo se s octomilkami můžete podělit o trochu svého oblíbeného vína. Stačí vážně troška, abyste mušky do lahve přilákali. Víno funguje úplně stejně jako již zmíněný ocet. Na zdraví!

Pomocník na mytí nádobí

Trochu „drastičtější“ způsob, jak se octomilek zbavit, je nalít do misky trochu octa (jablečného, ale i klasického nebo vinného) a zakápnout jej trochou přípravku na mytí nádobí. Pokud octomilka dosedne na hladinu, kvůli mycímu prostředku se potopí a utopí. Nic pro milovníky zvířátek, ale celkem efektivní způsob.

Mléčný koktejl

Další z lidových mouder doporučuje svařit mléko s cukrem a pepřem, po vychladnutí nalít směs do mělké mističky a umístit ji do blízkosti výskytu octomilek. A pak už jen čekat, až se mušky rozhodnou ochutnat a „zaplavat si“.

Ovocná past

Pokud se vám zrovna dvakrát nezamlouvá, že byste měli „vraždit“ octomilky ve velkém jen proto, že se rozhodly ochutnat vaše ovoce nebo zeleninu, můžete jim nastražit poměrně neškodnou past. Prostě vezměte sklenici, na její dno umístěte kousek nějakého lákavého ovoce a do hrdla lahve umístěte obrácený kornout (tedy úzkým koncem dovnitř nádoby). Octomilky si poletí pochutnat na ovoci, ale z lahve už je pak budete muset pustit sami.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat