Tipy pro skutečně efektivní úklid. Základem je výkonný vysavač

20.10.2017 | Bydlení a design

I když se svou domácnost snažíte udržovat v čistotě a pořádku každý den, stejně jednou za čas musíte přikročit k pořádnému úklidu. A není třeba si nic nalhávat, to není činnost, která by většinu z nás naplňovala radostí. Naštěstí si ji můžete výrazně usnadnit. Nejen následujícími tipy, ale také výkonnými pomocníky, kteří z každodenního i velkého úklidu udělají bezproblémovou záležitost, která vás bude bavit.

Snadno a rychle? Jde to!

A jaká pravidla že se vyplatí při úklidu dodržovat?

Bez televize

Také uklízíte s puštěnou televizí? A kolikrát si k ní sednete, protože je tam zrovna napínavá scéna, kterou si nechcete nechat ujít? Tohle je záludnost číslo jedna. Místo toho, abyste se naplno věnovala úklidu, vás televize okrádá o čas a úklid se jen nekonečně táhne. Takže vypnout televizi, a pokud nemáte rádi ticho, dejte přednost hudbě. Taková rytmická melodie vás příjemně popožene do práce.

... a bez rodiny


Efektivní úklid zajistí především ti správní pomocníci. Takovým je i nepřekonatelný vysavač Hyla Est.

Pokud uklízíte sama a rodina či partner se do úklidu nezapojují, pošlete je raději ven. Prázdná domácnost se uklízí mnohem snadněji, než když vám pořád někdo přidělává práci. A hlavně pohled na partnera odpočívajícího na gauči je dosti demotivující. Pokud uklízíte doma společně, pak jen tak dál.

Od začátku

Nejefektivnější je začínat v nejméně používaných místnostech, kam se během úklidu nemusíte vracet. Takovými místy bývají ložnice a pracovny, poté dětský pokoj a obývací pokoj. Na závěr si nechte kuchyni, toaletu a úplně poslední by měla být koupelna. V těchto místnostech má většina z nás uložené čisticí prostředky a ostatní pomůcky, proto během úklidu jsou nejfrekventovanější.

Odshora dolů

Běžnou chybou při úklidu bývá, že uklízející začne pěkně od podlahy a to je špatně. S úklidem začínejte pěkně od stropu místnosti, nezapomeňte vymést pavučiny, očistit lustr a postupujte od nejvyšších poliček až k podlaze. Během této činnosti na zem spadne ještě spoustu prachu, proto je efektivnější ji uklidit až na závěr.

Když je úklid hračka

Jakmile se již dostanete k uklízení podlah, nastupuje ve většině domácností do akce vysavač. A právě na něm záleží, jak dokonale budete mít uklizeno. Některé přístroje totiž často nevysají veškerý prach a ten, který pohltí, během vysávání zase pěkně distribuují dál. O tom, že zrovna nevoní, není třeba ani mluvit.


Nepřekonatelný výkon i bohatá výbava. I proto si naše testerky nemohly vysavač Hyla Est vynachválit.

Proto se vyplatí spolehnout se na opravdu výkonný vysavač, který uspokojí i tu nejnáročnější hospodyňku (či hospodáře). Takovým je i vysavač Hyla Est, který mohly v rámci testování s Bety.cz vyzkoušet také naše testerky. Jak se jim osvědčil?

Je to suprový vysavač. Velice tichý, bezsáčkový, umí spoustu věcí, např. vysávání žaluzií, radiátorů. I koberce pomocí klepače krásně vyluxuje od prachu. Doporučuji ho, neexistuje snad žádný lepší. V naší rodině jsme se pomalu prali, kdo bude luxovat, píše testerka klokan81.

Zpočátku jsem s vysavačem bojovala, ale pak jsme si na sebe rychle zvykly. Nemá žádné sáčky, všechen nepořádek jde do vody, se kterou se vylije. Po vysání postele a podlahy v pokoji jsem měla pocit čistšího vzduchu (asi to nebyl jen pocit). Když jsem vzala po týdnu náš starý vysavač, cítila jsem při vysávání pěkný zápach, který jsem nikdy před tím necítila. Vyzkoušela jsem i spousty příslušenství co hyla má, popsala testerka dotlinka.


Nejen koberec, ale i nábytek bude díky Hyla Est jako nový.

„Už na první pohled vypadá vysavač luxusně (kam se hrabou staré sáčkové vysavače) Veliké plus je, že vysavač vůbec nesmrdí! Takže po vysátí místnosti není poznat podle čichu, že je právě vyluxováno. Veliký úspěch (a hlavně u syna) bylo vysávání se světlem (musel luxovat každý den a hlavně večer). Bylo super po x letech používání starého vysavače pořádně vyluxovat koberce a pohovky. Neuvěřitelné, kolik špíny bylo ve vodě. Prostě tohle si musí ozkoušet každý aby pochopil, jak úžasný je vysavač Hyla. Má spoustu nástavců a spoustu možností, což se o ostatních vysavačích říct nedá. Kdo přemýšlí nad koupí tak bych určitě neváhal, doporučuje testerka greese.

Lze použít téměř na vše. Hodně se nám zalíbila čistička vzduchu a že všechny nečistoty jdou přes vodu a ne do pytlů. Hylu si oblíbil přítel, kterého teď bez ní ani nevidím. Po testování jsme si Hylu prostě museli koupit, shrnula testerka petrakluskova.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat